ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mina tankar om coronaviruset

/

Hej mitt i natten. Jag ställde denna frågan på min Instastory igår innan jag åkte iväg till tandläkaren. Jag hade tankar på att eventuellt avboka tiden men bestämde mig ändå för att gå dit. Jag är frisk och har inga tecken på förkylning.

Min fråga ligger fortfarande kvar på storyn men så här såg resultatet ut just nu. 106 röster har jag fått in. 70 personer svarade att de skulle besökt tandläkaren och 34 personer svarade att de hade avbokat tiden. Jag tog inte hänsyn till om ett tandläkarbesök skulle innebära en högre risk för en person än för någon annan. Jag kände mig tveksam innan jag gick dit och ville därför ta del av mina följares tankar. Tack till er som svarade.

Hur tänker jag i övrigt om coronaviruset och att till exempel göra inköp i en vanlig mataffär? Jag tänker, handla hellre sällan än ofta. Veckohandla istället för småhandla. Jag tänker även på att hålla fingrarna borta från mitt ansikte när jag är i affären. I övrigt gör jag som vanligt. Jag handlar det jag ska.

Jag vägrar att efter ett besök i matbutiken ha ångest eller ägna resten av dagen åt att googla om vilka risker jag utsatt mig för. Vad gör det med mig? Om jag får dåliga tankar av att ha vistats i en affär vad hjälper det då att googla? Nej, det hjälper inte, det får bara min oro bekräftad. Vad man än googlar om kan man alltid få de svaren som man förväntar sig. Alltid, vad det än gäller.

Att googla eller titta på nyhetssändningarna för att få veta hur många som dött under dagen ger mig inte heller något annat än ångest, varför ska jag då utsätta mig för det. Att människor har dött av corona vet jag fast jag inte tittat på nyheterna. Till exempel berättade ett butiksbiträde för mig att 3 människor i Sverige hade dött av coronaviruset under den dagen och bredvid mig stod min Melwin 12 år och lyssnade.

Ska vi inte vara oroliga då? Ska vi inte hjälpas åt så inte smittan sprids? Jo det ska vi så klart men jag vill inte hamna i psykisk ohälsa.

Det var många år sedan som jag mådde så här bra som jag mår nu. Jag har klarat hösten och vintern bra och jag är inne i ett kreativt flow både vad det gäller skapandet i mitt hem och det jag skapar här på bloggen till er, det är underbart. Jag är lycklig. Ska jag förstöra det genom att ägna all min tankekraft åt coronaviruset? Nej, det ska jag inte. Jag tycker inte att ni heller ska det.

De gånger jag vill ha information om corona så söker jag efter det på faktasidor. Jag söker absolut inte på forum. När JAG vill veta något så tar jag reda på svaret på det jag undrar, ibland finns det inget svar på min fråga. Då nöjer jag mig med det.

Jag låter inte en nyhetssändning tala om för mig att nu är det dags att veta detta.. eller detta.. jag har kontrollen över den information jag tar in. Jag har en fråga. Jag söker efter svaret och jag gör det sällan. Inte varje dag, inte ens varannan dag.

Vi ska ta corona på allvar. Vi ska också ta vårt psykiska mående på allvar. Vi får inte glömma det. När vi lever måste vi få leva, det är liksom det som är meningen med livet, så går mina tankar.

Min Instagram hittar ni HÄR

Största kramen från mig

2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00