Inlägget innehåller annonslänkar
Mjölkchokladsnittar
Baka baka liten kaka… Hej alla gulliga bloggläsare så roligt att vi kunde ses idag igen. Jag hoppas att allt är bra med er. På förmiddagen idag bakade jag och Oscar en fantastiskt god kaka och receptet bara måste vi få ger er. Alltså mumsmums!
Hoppas att ni är många som vill testa att baka mjölkchokladsnittar som vi valde att kalla kakorna för. Sega goda kolasnittar fyllda med mjölkchoklad svårare än så behöver det inte vara att baka världens godaste kaka 😛
Den söta pippimuggen har jag köpt på Cervera.
MJÖLKCHOKLADSNITTAR (20 st)
Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor
Recept
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 msk vaniljsocker
- 2 msk ljus sirap
- 1 tsk bakpulver
- 100 g mjölkchoklad
Gör så här
- Elvispa ihop allt utom mjölkchoklad
- Hacka mjölkchoklad grovt och häll ner i degsmulorna. Tryck ihop allt så chokladen blir jämt fördelat i degen. Forma till en stor boll.
- Dela bollen i 2 delar. Rulla ut delarna till två längder lika långa som ugnsplåten. Platta till längderna lite.
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 14 min. Skär de varma längderna i sneda bitar. När snittarna svalnat blir de sega och sååå goda!
Det är enkelt att baka världens godaste kaka
Hitta snabbt utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor
Mjölkchokladen går enkelt att hacka med en vass kniv. Man kan hacka chokladen före eller efter man vispat ihop degsmulorna.
Degsmulor och hackad choklad blandas ihop. Sedan går det enkelt att tryck ihop allt till en boll. Av bollen rullas två längder ut och gräddas. Medan längderna fortfarande är varma så skär man ut sneda bitar.
När kakorna stelnat är det bara att börja fika eller om man hellre vill, stoppa in kakorna i frysen.
Oscar smakade på första kakan. Goooooda hälsar han. KRAM