ANNONS

Frallor med morot och äpple

/

bröd morot äpple

FRALLOR MED MOROT OCH ÄPPLE (ca 20 st)

Baka även ett mycket gott SQUASHBRÖD

Recept

  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl finriven morot
  • 2 grovhackade äpplen (behåll skalet på)
  • 1 dl kruskakli
  • 12-13 dl vetemjöl

Pensling : Mjölk (pensling går att hoppa över)

Gör så här:

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen.
  2. Rör ner salt, strösocker, morot, äppelbitar och kruskakli (BILD HÄR)
  3. Arbeta in vetemjöl tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min .
  4. Arbeta ut ca 20 bullar stora som clementiner. Låt bullarna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  5. Pensla bullarna med mjölk för extra fin färg. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 12 min. Låt sedan brödet svalna helt.

tärna äpple kniv
Kärna ur och hacka äpple grovt. Jag tycker att det är trevligt att behålla skalet kvar på äpplet, då syns äppelbitarna bra i frallorna. Det ser gott och fint ut.

fruktbröd

spännande bröd
Lycka till alla som vill testa att baka detta goda brödet 😀 KRAM

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00