Sega kakor med choklad
Hej, hoppas att ni har haft en riktigt fin helg ♥ Barnen blev så tokförtjusta i kakorna som jag bakade tidigare i veckan så jag fick helt enkelt baka ett gäng kakor till. För att variera mig lite så bakade jag runda kakor denna gången med chokladbitar i degen precis som jag gjorde med snittarna.
Daimchoklad fanns hemma så jag använde det. Det går lika bra med ren mjölkchoklad eller choklad med någon annan smaksättning. Ta den smaken och den chokladen som ni gillar bäst.
SEGA KAKOR MED VALFRI CHOKLAD (30 st)
Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor
Recept
- 200 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 5 dl vetemjöl
- 200 g mjölkchoklad med valfri smaksättning
Gör så här
- Elvispa ihop alla ingredienser (utom choklad) i en stor bunke.
- Hacka mjölkchoklad grovt och häll ner i degsmulorna. Blanda runt och tryck ihop till en deg.
- Plasta in degen och lägg den i frysen i 10 min.
- Rulla ut ca 30 bollar. Lägg dem glest på ugnsplåtar. Tryck till lite (se bild nedan)
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 12 min.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor
Nedan ser ni hur jag gör när jag rullar ut degbollarna och trycker till dem lite. Jag använder handflatan när jag trycker till dem. Lätt som en plätt.
Jag bakade sega kakor och Fredrik bakade sina ”herrejösses så goda” bullar som vi också fikade. Recept på bullarna finns HÄR.
Denna gången pudrade han florsocker över bullarna istället för att strö pärlsocker över dem. Muuuummms…. 😛