ANNONS
Integritet på Tailsweep

Bondomelett med få ingredienser

/

Gokväll ♥ För att undvika corona så gott vi kan så har vi sedan några veckor tillbaka börjat att veckohandla. Vi håller stenhårt på det och besöker endast mataffären 1 gång/vecka. När känslan av att det är dags att handla mat kommer och det inte är dags att handla så klurar vi på vad vi kan göra av det som vi redan har hemma.

Idag fick det bli en sådan kluring till lunch. Bondomelett kan man kalla det, med få ingredienser (vi tog det som fanns hemma helt enkelt) Så här gjorde vi och så här gott blev det 😛 Jag, Tilde och Oscar var det som lagade mat tillsammans.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler och en Lista med pasta och pannkakor

BONDOMELETT MED FÅ INGREDIENSER (2-3 port)

Laga även att göra en god FLÄSKPANNKAKA

Recept

  • 3-4 potatisar
  • 2 korvar (gärna wienerkorv)
  • Salt och vitpeppar
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde

Topping : Ost och persilja

Gör så här

  1. Skala och dela potatis i bitar. Koka dem knappt klara. Häll sedan av vattnet.
  2. Klipp korv i bitar rakt ner i stekpannan. Fräs korven i en klick smör. Häll ner potatis. Rör runt och fräs lite till. Salta och peppra.
  3. Vispa med en gaffel ihop ägg och vispgrädde. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll blandningen i stekpannan över korven och potatisen. Rör runt från sidorna in mot mitten.
  4. När omeletten knappt stannat så stänger ni av värmen. Lägger på valfri mängd ost. Lägg sedan på ett lock och låt osten smälta. Strö på hackad persilja strax innan servering.

Servera den enkla bondomeletten med tex. knäckebröd – Recept på ett mycket gott fröknäcke HITTAR NI HÄR

Potatis i bitar kokas snabbt och lätt, jag använder min lilla gryta att koka potatisen i. Korven klipper jag enkelt i bitar med en sax. Wienerkorv är min favorit men även falukorv är gott och ni som vill tar självklart gul lök i omeletten också.

Snabb och enkel lunch med få ingredienser och vi behövde inte åka till mataffären idag heller. Skönt att kunna använda det som finns hemma 😀

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00