ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mixad gul lök

/

Hej kompisar. Hoppas att allt är bra med er. Idag gjorde vi köttfärslimpa till middag. Gillar ni det? Jag älskar verkligen köttfärslimpa för det är så smidigt och gott. En riktigt stor favorit hemma hos oss.

Jag har skrivit ner receptet på min köttfärslimpa HÄR

Jag tänkte egentligen inte prata så mycket om köttfärslimpa ikväll utan jag tänkte visa er vad jag menar när jag skriver mixad gul lök i en del recept. Mixad gul lök är precis som det låter, lök som jag har kört sönder med en mixer. Idag gjorde vi det. Mixade gul lök.

Oscar hjälpte mig att skala löken. Sedan skar jag den i bitar.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Lökbitarna lade vi i en bunke med lock som tillhör våran stavmixer. Jag tror att det är ganska vanligt att man får med en sådan liten bunke när man köper en stavmixer. Ett väldigt bra tillbehör är det.

Oscar hjälpte till. Som ni ser så var inte sladden i när vi fotade och locket satt ordentligt fast så ingen fara för små händer. Själva mixandet med stavmixern gjorde jag. Stavmixern fäster man på locket på bunken.

För att löken skulle kunna mixas sönder ordentligt så hällde jag även i en skvätt vatten innan jag började mixa löken. Tar man inte i vatten så brukar det fastna stora lökbitar på kanterna.

Barnen är livrädda för lökbitar i köttbullar och köttfärslimpa så vi mixar löken tills den blir alldeles söndermosad. Jag tycker också att det blir godast.

Det blir en hel del mixad lök av en gul lök så det som blir över fryser jag in. Jag fäster en fryspåse över kanten på ett litermått som ni ser på bilden. Då är det enkelt att få ner löken i påsen utan att kladda. Det knepet använder jag till allt som är kladdigt och ska frysas in i påse.

När löken väl är i fryspåsen så plattar jag till ordentligt. Då går det enkelt att bryta loss en bit fryst lök när man behöver det.

Hoppas att ni känner att ni kan ha nytta av mitt tips. Så här gör i alla fall jag när jag gör mixad gul lök. KRAM

Tips! Vill ni ha recept på såsen på bilden – KLICKA HÄR

2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00