Köttfärssoppa med pasta

Hej! Vad kul att vi ses denna sköna lördag ♥ Jag har kokat soppa idag, jag gjorde en rejäl sats soppa så det skulle bli rester över till nästa vecka. Barnen har påsklov då och det känns skönt att snabbt kunna plocka fram något ur kylen när de blir hungriga.

Jag gjorde en smakrik och fantastiskt god köttfärssoppa med pasta 😛 Mumsmumsmums… soppa är ju så gott! Denna gången tillsatte jag lite grillkrydda precis som jag gjorde med köttfärssåsen, väldigt smaskigt och lyckat blev det. Här kommer receptet :

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

KÖTTFÄRSSOPPA MED PASTA (ca 10 port)

Testa även att göra en HET MOROTSSOPPA

Recept

 • 1 paprika (valfri färg)
 • 1 kg köttfärs
 • 5-6 vitlöksklyftor
 • Salt och vitpeppar
 • 10 dl vatten
 • 4 grönsaksbuljongtärningar
 • 1 dl tomatpuré
 • 2 förpackningar krossade tomater (ca 390 g/st)
 • 2 dl vispgrädde
 • 1 msk torkad oregano
 • 0,5 msk grillkrydda
 • Cayennepeppar
 • Okokt pasta (ca 5 dl)

Topping : Gräddfil, creme fraiche eller naturell yoghurt

Gör så här

 1. Tärna paprika. Fräs i en klick smör. Lägg över paprikan i en stor kastrull (jag använde två mindre kastruller. Har ni en stor kastrull så använd den)
 2. Fräs köttfärsen smulig. Pressa ner vitlök. Salta och peppra. Häll ner köttfärsen i kastrullen.
 3. Häll på vatten. Lägg i buljongtärningar. Koka upp och låt buljongtärningarna smälta. Rör ner tomatpuré, krossade tomater och vispgrädde.
 4. Koka upp. Smula ner torkad oregano. Rör ner grillkrydda. Smaka av med cayennepeppar, salt och vitpeppar. Låt småputtra en stund så smakerna kommer fram ordentligt.
 5. Koka pastan i soppan. När pastan är klar är det dags för servering. Servera gärna soppan med en klick gräddfil, creme fraiche eller naturell yoghurt och lite hackad persilja på toppen.

Ett MYCKET ENKELT VITLÖKSBRÖD passar bra till soppan också.

0
27

Avslutar med ett väldigt onödigt vetande

Hejsan hoppsan härliga fredag. Det har blivit mycket prat om corona i bloggen så idag pratar vi om något roligt istället.

Jag har fått så fantastiskt bra kontakt med många av mina följare på Instagram, vi skriver till varandra i meddelanden och har det bara härligt, alla lustigkurrar är borta. Så skönt.

I helgen ska vi fortsätta med veden, det är mest Fredrik som är duktig och jobbar och sliter med den, jag tänkte i alla fall att jag ska klyva upp en hög med ved som är kapad i längder och kanske stapla några rader. Om jag hinner bakar jag en kaka också.

Oscar har blivit världens goaste kille den senaste tiden. Småbarnsslitet är borta, ja det är ibland kämpigt att ha små barn som behöver hjälp med mycket. Men det är värt det. Nu kan han så mycket själv och språket utvecklas i rasande fart. Det är så roligt och vi kan sitta och prata om allt möjligt. Skojar och luras gör han ibland också. Mest luras han om att plåtslagaren kommer. Vi pratar ju en del om plåtslagaren nu när takbytet pågår. ”Bilen kommer” säger han då. När jag kollar ut genom fönstret så är inte bilen där. Då säger han: SKOJAR och skrattar.

Ja jag hoppas ju hinna baka något i helgen. Kan inte ni tipsa mig denna gången? Vad ska ni baka eller har ni kanske någon favoritkaka att dela med er av? Det skulle vara roligt. Skriv i ett meddelande här på bloggen, det är enkelt att kommentera. Passa på att testa.

Jag avslutar detta inlägget med ett onödigt vetande. När jag var liten stötte jag emot en glasflaska med chilisås i mataffären. Den föll ner på golvet och gick sönder. Det var pinsamt.

Stor fredagskram från mig och Oscar

0
10

Meddelande från BVC-sköterska

Hej alla. Det var många som hörde av sig via meddelanden på Instagram efter att jag skrev om mina funderingar om Corona och BVC-besök LÄS HÄR och HÄR

Vi bestämde oss för att avboka BVC-tiden och bad om att få komma till hösten istället. Det gick bra. Jag tog det beslutet efter att jag fått kontakt med en av mina följare som arbetar inom intensivvården i Sverige (klick på rosa länken ovan om ni vill läsa) Hon tyckte att det var klokt att vänta.

Jag fick också ett meddelande från en BVC-sköterska och jag känner att jag vill dela även hennes ord med er. Hon skrev om något som jag inte tänkt på. Ni kan läsa hennes ord överst här på sidan.

Jag frågade om det var okej för henne att jag visade hennes meddelande här. Det var okej och hon lade då även till lite information som är bra att veta för alla som planerar att tacka JA till BVC-besök även nu under Coronaspridningen.

Låt inte mitt val styra över hur ni bestämmer att göra, jag är lika osäker som många av er är.

STOR KRAM FRÅN MIG

0
12