Spenatbröd

Hej kompisar ♥ Idag ska ni få ett nytt brödrecept av mig. Jag blev inspirerad av Oscars nya byxor och bakade ett spenatbröd som jag formade som tekakor. Färgen och känslan är samma som mönstret på byxorna tycker jag, håller ni med?
Nomnom så gott brödet blev, några av barnen här hemma var tveksamma till en början men när de väl smakat så gick tekakorna åt i ett nafs. De tyckte att det var så gott.

SPENATBRÖD – Tekakor med spenat (ca 20 st)
Recept
- ca 75 g babyspenat (mängden spenat är inte jättenoga)
- 6 dl vatten
- 3 dl havregryn
- 1 dl kruskakli
- 2 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 25 g jäst
- 100 g rumsvarmt smör
- ca 12 dl vetemjöl
Gör så här
- Hacka babyspenat (färdigsköljd spenat är smidigast att använda)
- Koka ihop vatten, havregryn, kruskakli, salt och socker till en gröt. Låt svalna till fingervarmt (37°)
- Lös upp jästen med lite gröt. Tillsätt resten av gröten, spenat och smör delat i bitar. Arbeta in vetemjöl tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter.
- Låt degen jäsa i degbunken under bakduk i 40 min.
- Rulla ut ca 20 bollar. Platta med handflatan ut bollarna till tekakor. Nagga. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
- Grädda spenatbrödet mitt i ugnen 250° i ca 10 min.
Nomnom så gott brödet blev
Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med fyllda och smaksatta bröd
Och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

Här ser ni ungefär hur stort eller smått jag hackade spenaten (använd en vass kniv eller klipp med sax)


Spenatbröden har formats till tekakor och ska nu jäsa en sista gång.


Vi åt spenatbrödet till maten.
Klicka här för recept på maten.
Det skulle även vara gott att toppa bröden med skagenröra och några skivor ost. Det ska jag göra nästa gång. Lycka till alla ni som vill testa mitt spenatbröd – KRAM

