Sockerkaka
Hej med en glad Ludwig som har hjälpt mig att baka sockerkaka idag. Det var första gången som vi testade att baka sockerkaka i vår finaste sockerkaksform 😀 Den blev så fin, vanlig enkel sockerkaka som blev finaste lyxkakan när den gräddades i en så fin form.
Nästa gång ska jag hälla lite glasyr över sockerkakan och låta den rinna ner i alla fördjupningar som kakan fick av formen. Det skulle nog bli väldigt fint. Här kommer receptet :
SOCKERKAKA – Klassisk kaka
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Recept
- 75 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
Gör så här
- Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt
- Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Rör sist ner smält smör och mjölk.
- Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 40 min (använd provsticka för att se när sockerkakan är genomgräddad) Här kommer fler bilder på kakformen och hur sockerkakan såg ut både före och efter gräddning.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Innan ni stjälper upp sockerkakan är det viktigt att den svalnar lite. Med en noga smord form som är bröad ordentligt så lovar jag att ni kommer få den perfekta sockerkakan. Jag pudrade lite florsocker över kakan för att göra den extra fin.
Så här såg sockerkakan ut när vi skar upp den. Lite annorlunda och väldigt fina skivor blev det.