ANNONS
Integritet på Tailsweep

Potatisfrallor med råriven potatis

/

Hej kompisar ♥ Igår testade vi att baka bröd med råriven potatis 😀 Som ni vet är ju potatisbröd något av det godaste jag vet, varje vecka samlar jag ihop potatisrester (kokt potatis) och bakar potatisbröd. Det är det saftigaste brödet man kan baka, potatisen är som ett litet mirakel i brödet, det blir bra. Mina potatisfrallor med kokt potatis HITTAR NI HÄR

Nu hade jag inte kokt potatis i kylen och testade istället att baka med rå potatis. Spännande. Jag gjorde även en liten gröt och blandade ner i degen. Frallorna fick inte exakt den mjuka konsistensen som man får med kokt potatis men det hände något annat.

Brödet gav en väldig mättnadskänsla (oväntat eftersom jag bakade med vetemjöl) Efter en enda potatisfralla så sa både Tilde och jag ”oj vad mätt jag blev” Vi tyckte likadant. Jag har skrivit ner receptet till er som vill testa. Här kommer det:

POTATISFRALLOR MED RÅRIVEN POTATIS (22 st)

Baka även goda TREKANTIGA GRÖTBULLAR

Recept

 • 6 dl vatten
 • 3 dl havregryn
 • 2,5 tsk salt
 • 1 msk strösocker
 • 75 g smör
 • 25 g jäst
 • 6-7 dl riven potatis (mängden är inte jättenoga)
 • ca 12 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Koka ihop vatten, havregryn, salt och socker till en gröt. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smör så det smälter. Låt svalna till fingervarmt (37°)
 2. Lös upp jästen med lite gröt. Lägg i resten av gröten och riven potatis. Arbeta in vetemjöl.
 3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
 4. Knåda degen på mjölat bakbord. Tillsätt ev. mer vetemjöl. Arbeta ut 22 frallor. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
 5. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.

Potatsbröd är något av det godaste jag vet

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

I bunken ligger råriven potatis och gröt. Nu är det dags att arbeta in vetemjöl. Det blir en ganska stor deg så använd en stor bakmaskin.

Oscar var med mig och bakade som vanligt. Han älskar det. Idag fick han testa att fota lite själv med kameran också. Det blev många roliga och knasiga bilder. Kram från oss!

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00