Havretosca med lingonsylt

Hej vänner ♥ Hur har ni haft det idag? Soligt och fint hoppas jag, här har det varit kanonfint väder idag. Varmt och skönt. Jag har klurat ett tag på att baka något med lingonsylt (jag har så mycket lingonsylt hemma) Här ser ni resultatet. Jag är jättenöjd.

En mjuk och god kaka toppad med lingonsylt och havretosca gjorde jag. Kakan fick både fin färg och god smak av lingonsylten. Det var lätt som en plätt att baka kakan och den passar bra till vårens och sommarens alla fikastunder (även om jag toppade den med julig lingonsylt) Här kommer receptet :

HAVRETOSCA MED LINGONSYLT

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk

Fyllning : 1 dl lingonsylt

Havretosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 1,5 dl havregryn och 0,5 dl sirap

Gör så här

  1. Smält smör. Låt svalna lite.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Rör ner mjölk. Rör ner smält smör.
  3. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min. Gör havretosca när kakan är i ugnen.
  4. Havretosca : Värm ihop alla ingredienser i en kastrull. När smöret smält är toscan klar.
  5. När kakan gräddats i 25 min: Tag ut kakan ur ugnen. Bred på lingonsylt. Klicka ut havretosca över sylten och bred försiktigt ut toscan utan att den blandas för mycket med lingonsylten.
  6. Grädda klart kakan mitt i ugnen 175° i ca 15 min. Låt svalna.

En fantastisk kaka som man gärna bjuder på

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

0
26

Mangoglass på 2 ingredienser

Hej, så kul att ses ♥ Klockan börjar närma sig kvällen och det är 17° utomhus. Helt underbart. Nu när det har blivit glassväder så vill jag tipsa er om världens enklaste och godaste glass som verkligen är busenkel att göra. MANGOGLASS 😛

2 ingredienser är allt som behövs. Fryst mango och lite vaniljyoghurt (mängd efter tycke) Vill ni inte använda vaniljyoghurt så går det bra med naturell yoggi istället. Jag tycker inte att man behöver söta mangoglassen med något extra men självklart går det att tillsätta lite florsocker om man vill.

MANGOGLASS (2 port)

Gör även en enkel DAIMGLASS (2 ingredienser)

Recept

  • ca 225 g fryst mango
  • 0,5 – 1 dl vaniljyoghurt

Gör så här

Mixa ihop fryst mango och vaniljyoghurt (det går även bra att använda naturell yoghurt) Anpassa mängden yoghurt efter den konsistens du önskar.

Spara ev. några mangobitar till topping på mangoglassen 😛 Ät och njut glassen direkt efter du mixat den.God nyttig och alldeles underbar mangoglass

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med desserter

Snabbt och enkelt mixar man ihop mangoglassen med tex. en stavmixer. Det blir lagom mycket glass till 2 personer. Vill ni göra mer mangoglass så kan ni göra en större sats och använda en större mixer.

Hitta finns även en – Lista med cheesecake, glassås & glass

Snabbt, enkelt och gott. En av de godaste glassar man kan tänka sig. Den är så len och härlig i konsistensen och smaken är underbar alldeles underbar!

0
24

Kardemummamuffins

KARDEMUMMAMUFFINS (12 st)

Följ länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Recept

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 0,5 msk kardemummakärnor
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl vispgrädde

Topping : Pärlsocker

Gör så här

  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Stöt kardemummakärnor. Rör ner kardemumma i smeten.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten.
  4. Blanda sist ner grädde
  5. Klicka ut smeten i 12 muffinsformar placerade i muffinsform. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 175° i 20-25 min. (kolla med provsticka att muffinsen är genomgräddad)

Jag älskar kardemummamuffins

Hitta snabbt utan bilder – Lista med muffins

Hej kompisar ♥ Idag har jag och Oscar bakat dessa saftiga och goda kardemummamuffins 😛 De är så ljuvligt goda så ni måste lova att ni testar att baka dem. En riktig favoritkaka.

Receptet lägger jag i kategorin EDITHS BÄSTA (kika gärna in där så hittar ni många fler av mina favoritrecept)

0
30