ANNONS
Integritet på Tailsweep

Havretosca med lingonsylt

/

Hej vänner ♥ Hur har ni haft det idag? Soligt och fint hoppas jag, här har det varit kanonfint väder idag. Varmt och skönt. Jag har klurat ett tag på att baka något med lingonsylt (jag har så mycket lingonsylt hemma) Här ser ni resultatet. Jag är jättenöjd.

En mjuk och god kaka toppad med lingonsylt och havretosca gjorde jag. Kakan fick både fin färg och god smak av lingonsylten. Det var lätt som en plätt att baka kakan och den passar bra till vårens och sommarens alla fikastunder (även om jag toppade den med julig lingonsylt) Här kommer receptet :

HAVRETOSCA MED LINGONSYLT

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

 • 100 g smör
 • 2 ägg
 • 1,5 dl strösocker
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 0,5 dl mjölk

Fyllning : 1 dl lingonsylt

Havretosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 1,5 dl havregryn och 0,5 dl sirap

Gör så här

 1. Smält smör. Låt svalna lite.
 2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Rör ner mjölk. Rör ner smält smör.
 3. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min. Gör havretosca när kakan är i ugnen.
 4. Havretosca : Värm ihop alla ingredienser i en kastrull. När smöret smält är toscan klar.
 5. När kakan gräddats i 25 min: Tag ut kakan ur ugnen. Bred på lingonsylt. Klicka ut havretosca över sylten och bred försiktigt ut toscan utan att den blandas för mycket med lingonsylten.
 6. Grädda klart kakan mitt i ugnen 175° i ca 15 min. Låt svalna.

En fantastisk kaka som man gärna bjuder på

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00