Äppelkaka med kardemumma
ÄPPELKAKA MED KARDEMUMMA (ca 15 bitar)
Kanske gillar du även detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE
Recept
- 150 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 msk kardemummakärnor (ska mortlas)
- 0,5 dl vispgrädde
Fyllning : 2 äpple
Topping : ca 10 g smör och strösocker
Gör så här
- Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten tillsammans med mortlad kardemumma.
- Rör sist ner vispgrädde. Bred ut smeten i en liten smord och bröad ugnsform (tex. en gratängform ca 30×20 cm.)
- Skala äpple och skär i bitar. Tryck ner äppelbitarna i smeten. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25-30 min. (kolla med provsticka att kakan är genomgräddad)
- Smält smör. Pensla kakan med smöret. Strö på lite strösocker. Servera äppelkakan som en vanlig mjuk kaka eller servera den ljummen med vaniljvisp
Äppelkakan är asgod mamma
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med söta pajer och tårtor
Detta är ett tips från mig när ni vill baka något riktigt snabbt och smidigt. En äppelkaka med kardemumma i smeten. Melwin hälsar att äppelkakan var asgod 😛
Jag roade mig med att ta tiden när jag bakade kakan. 3-4 minuter tog det. Kanske skyndade jag mig lite eftersom jag tog tiden men mer än 5 minuter tar det inte att baka den i alla fall, det lovar jag.
Just det, i min tid räknade jag inte att jag efter gräddningen penslade äppelkakan med smör och strödde på socker. Några sekunder får jag lägga till för det.
Ljuvligt god blev kakan med smält smör och socker så hoppa inte över det. Ni kan pensla smöret på äppelkakan när den är varm, ljummen eller kall, efter eget tycke.
Här hittar ni även en Lista med mjuka kakor
Min lille kompis var med mig som vanligt och bakade och fotade. Härligt med trevligt sällskap om dagarna. Ha en fortsatt fin dag. Imorgon ses vi igen!