Korvbröd
Hej vänner ♥ Har ni testat att baka eget korvbröd? Det är så fantastiskt saftigt och gott så ni bara måste testa att baka det. Det är mycket godare med hembakat korvbröd än det korvbrödet man köper i mataffären. Det lovar jag. Mmmm…
Vill ni frysa korvbrödet så går det jättebra. Låt det bara svalna ordentligt innan ni stoppar in det i frysen. När brödet sedan ska tina så blir det bäst om det får tina i rumstemperatur, då blir det lika gott som nybakat.
Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept
KORVBRÖD (ca 25 st)
Baka även mycket goda HAMBURGERBRÖD
Recept
5 dl vatten
0,5 dl rapsolja
25 g jäst
1,5 tsk salt
1 tsk strösocker
6 dl rågsikt
ca 6 dl vetemjöl
Gör så här
- Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen. Tillsätt salt och strösocker.
- Arbeta in rågsikt och vetemjöl (mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter)
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
- Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut bollar stora som små clementiner. Rulla ut bollarna till 10-12 cm längder.
- Lägg längderna på ugnsplåtar (se bild nedan) Låt jäsa under bakduk i 40 min.
- Grädda korvbröden mitt i ugnen 250° i ca 9 min. Låt bröden svalna innan ni skårar dem på längden.
Ät korvbröden nybakade och avsvalnade eller låt bröden svalna helt och frys in. Låt frysta korvbröd tina i rumstemperatur. Vill ni inte äta korvbröden med korv så är de även goda att äta som festliga minibaguetter.
Hembakat korvbröd är något att skryta med
Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med frallor
Oscar ville också vara med och baka 😀 Här ser ni hur jag rullade ut degen till små bollar. Bollarna rullade jag sedan ut till längder som fick jäsa på plåten. Tänk på att lägga längderna ganska glest på plåten så att inte bröden gräddas ihop i varandra i ugnen.
Direkt efter sista jäsningen får korvbröden hoppa in i ugnen. De ska inte penslas med något. Bara att stoppa in. Hög värme i ugnen och efter några minuter är korvbrödet färdigt. Det luktar ljuvligt i köket.
När korvbröden svalnat så går det enkelt att skära upp dem med en brödkniv.
Lycka till alla ni som vill testa mitt bästa recept på korvbröd. Jag är säker på att ni alla kommer att lyckas. Jag hoppas att ni ska tycka om det lika mycket som vi här hemma gör. STOR KRAM