ANNONS

Grahamsbullar med kort jästid

/
grahamsbröd fort

Hej kompisar, hoppas att allt är bra med er ♥ Med mig och familjen är det bara bra. Idag vill jag tipsa er om mina goda nyttiga brödbullar som är lätta att baka. De har kort jästid (endast 10+40 min) Jag tar små degklickar direkt ur degbunken och lägger dem på ugnsplåtar.

Efter gräddning blir det härliga fina frallor med en ganska hård yta. Det blir så väldigt gott bröd när man bakar på detta sättet så ni bara måste testa. Hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl blir världsgoda grahamsbullar 😛 Här kommer receptet :

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

grahamsbullar snabbt

GRAHAMSBULLAR (18 st)

Baka även saftiga TEKAKOR MED KRUSKAKLI

Recept

 • 6 dl vatten
 • 0,5 dl rapsolja
 • 50 g jäst
 • 2 tsk salt
 • 1 msk strösocker
 • 7 dl grahamsmjöl
 • ca 7 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen. Rör ner salt och strösocker.
 2. Arbeta in grahamsmjöl och vetemjöl. Mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter men fortfarande är lite kladdig.
 3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 10 min.
 4. Tag upp en bit deg med mjölad hand rakt ner i bunken. Lägg degbiten på en ugnsplåt (se bild nedan) Upprepa tills degen är slut. Det behövs två plåtar och det blir ca 18 degklickar.
 5. Låt jäsa under bakduk i 40 min.
 6. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.

Tänk att en klick deg kan bli så gott

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

klicka ut bröd

Här ser ni hur jag har lagt degklumpar på två ugnsplåtar. Skulle någon klump bli lite större än de andra så är det enkelt att nypa bort lite deg. Samma sak gäller om någon blir lite liten, lägg då på lite extra deg på den. Med mjölad hand går det lätt.

grahamsbullar hälsomat

Ytan på bröden blir rustik och fin, det tycker jag ser hembakat och trevligt ut. Håller ni med? Ingen fralla är den andre lik.

hälsobulle
hälsosamt bröd grahamsmjöl

När grahamsbullarna svalnat lite går det enkelt att skära upp dem med en brödkniv. Här ser ni hur bullarna ser ut när jag delat dem. Nyttigt och gott grahamsmjöl som mättar bra.

blixtfrallor

Jag brukar använda några äppelskivor som pålägg till i grahamsbullarna. Det passar väldigt bra tillsammans med ost. Mjukost är också gott. Till grötbullar passar det också bra med äppelskivor.

nyttigt pålägg
hälsobröd grahamsmjöl
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00