Kassler Bombay
Hej vänner ♥ Idag känns det fantastiskt kul att skriva här inne på bloggen för idag ska jag ge er ett nytt topprecept i kategorin EDITHS BÄSTA(där samlar jag ju de allra bästa recepten jag har)
Maträtten jag vill tipsa er om är en kasslergratäng med bland annat jordnötter och ananas. Allt ligger i en krämig chilisås. Gratängen kallas för Kassler Bombay och den är helt fantastisk. God och lättlagad. Här kommer receptet :
KASSLER BOMBAY (ca 5 port)
Laga även en god KASSLER MED ANANAS
Recept
- 600 g kassler
- 1 halv purjolök
- 1 röd paprika
- 1 konserv ananas i bitar (stor burk)
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl chilisås
- 1 msk curry
- 2 dl jordnötter
Gör så här
- Putsa och strimla kassler. Tvätta och strimla purjolök. Tärna paprika grovt. Häll av ananasspadet.
- Fördela ut kassler, purjolök, paprika och ananas i en ugnsform.
- Rör ihop vispgrädde, creme fraiche, chilisås och curry. Häll såsen i gratängformen. Strö jordnötter över.
- Gratinera mitt i ugnen 225° i 35-40 min. Servera kassler bombay med tex. ris, sallad och VÄRLDENS GODASTE BAGUETTER
En kasslergratäng att njuta av
Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler
Blanda ihop kassler med purjolök, paprika och ananasbitar. Rör ihop såsen och häll den över. Toppa med jordnötter. Ställ in kasslergratängen i ugnen tills gratängen är varm och paprikan blivit mjuk.
Alltså så gott! Krämigt och smaskigt och mums mums detta vill man äta varje dag. Jag älskar denna gratängen. Väldigt mycket.
Lycka till alla ni som vill testa receptet. Klicka gärna på hjärtat här under om ni blir sugna på denna kasslergratängen. STOR KRAM från mig.