ANNONS

Pannkakor med rågsikt

/

nyttigare pannkakor
Hej vänner ♥

Idag gjorde jag ett litet test på barnen här hemma. Jag bytte ut hälften av vetemjölet mot rågsikt när jag gräddade pannkakor. De åt varsin pannkaka utan att jag berättade för dem att jag hade använt rågsikt. Efter första pannkakan frågade jag om de tyckte att det var något annorlunda med pannkakorna, nej sa de allihop.

Jag berättade att jag använt rågsikt och frågade om de ville ha fler. Det ville de. Jag provade själv också och jag tyckte att pannkakorna mättade mer än vanligt. Rågsikt i pannkakor kommer jag att använda fler gånger, här kommer mitt recept :

rabarberkompott pannkakor

PANNKAKOR MED RÅGSIKT (ca 14 st)

Testa även mitt tips med kruskakli

Recept

  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt (drygt)
  • 4+4 dl mjölk
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl vetemjöl
  • Smör

Gör så här

  1. Vispa med en handvisp ihop ägg, salt och 4 dl mjölk.
  2. Vispa ner rågsikt och vetemjöl till en klumpfri smet.
  3. Vispa sedan ner den sista mjölken (4 dl)
  4. Smörstek pannkakorna på båda sidor och servera med tex. sylt och vispad grädde. Servera gärna en god soppa först.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

pannkakssmet
Så här såg smeten ut. Hälften rågsikt och hälften vetemjöl. Pannkakorna höll ihop bra vid gräddningen och det gick enkelt att vända dem. Ingen skillnad alls mot ”vanliga” pannkakor.

rågsikt pannkakor
Oscar var med och fixade i köket.

pannkakor rågsikt
Jag hade rabarberkompott kvar sedan igår så det åt jag till mina pannkakor (se bild längst upp) Och vispad grädde och jordgubbssylt. Så gott!

nyttiga pannkakor (1)

pannkakor grovt mjöl
Ha det gott alla och vi önskar er en riktigt fin fortsättning på dagen. KRAM

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00