ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tomatpaj

/

Hej kompisar ♥ Idag var jag nog knappt vaken när jag fotade bilderna på denna smarriga pajen som jag lagade igår kväll. Ungefär 15 bilder (som jag var med på) tog jag och denna var den bästa. Haha ni vill inte ens veta hur de andra bilderna såg ut.

Ni får strunta i hur fånig jag ser ut. Detta är en väldigt god tomatpaj som ni bara måste testa att laga. Jag tog det jag hade hemma och ut ur ugnen kom något av det godaste jag smakat. Så lyckat blev det. Tomatpaj passar som ensamrätt eller som tillbehör till allt möjligt. Särskilt bra passar den på buffé tillsammans med andra pajer.

TOMATPAJ

Gör även en enkel och god TOMATSOPPA

Fyllning

  • 2-3 tomater
  • 2 dl riven ost
  • 2 ägg
  • 200 g färskost vitlök/örter
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • Salt

Pajdeg : 125 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Grädda mitt i ugnen 175° i 10 min.
  2. Fyllning : Dela tomater i grova bitar. Lägg dem i det gräddade pajskalet. Fördela ut riven ost över tomaterna.
  3. Vispa ihop ägg, färskost och creme fraiche. Smaka av med salt. Häll blandningen i pajskalet.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° tills pajen stelnat (30-40 min) Höj ev. värmen lite i slutet för att ge pajen fin färg.

Servera tomatpajen ljummen och nylagad eller låt pajen kallna helt och värm upp den lite innan servering.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00