ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pizzarulle

/

Hej vänner ♥ Idag vill Tilde och jag ge er ett smaskigt och enkelt tips. Använd en förpackning pizzakit och gör väldens godaste pizzarulle 😛 Mumselimums… I ett paket pizzakit finns det en burk med tomatsås, vi använde ungefär 3/4 av den.

Om ni vill kan ni krydda upp tomatsåsen lite. Salta, peppra och smaka. Vill ni ha mer vitlökssmak så kan ni pressa ner ett par vitlöksklyftor. Vi kryddade inte tomatsåsen extra utan tyckte att den var god som den var. Här kommer en beskrivning på pizzarullen, hoppas att ni vill testa.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

PIZZARULLE

Gör även en VARM SMÖRGÅSTÅRTA PÅ HÖNÖKAKA

Recept

  • 1 förpackning pizzakit
  • 100 g rökt skinka
  • 150 g riven ost
  • Oregano (valfri mängd)

Topping : Ägg och sesamfrön

Gör så här

  1. Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Dra ut den lite i kanterna så den blir något större. Lämna ca 1 cm av en långsida fri från fyllning.
  2. Bred på tomatsås som följde med i förpackningen. Använd knappt hela burken. Klipp skinka över tomatsåsen. Strö på riven ost. Strö på smulad oregano.
  3. Pensla kanten (som är fri från fyllning) med uppvispat ägg. Rulla ihop så den penslade kanten hamnar överst. Tryck till lite lätt.
  4. Vänd pizzarullen så skarven kommer nedåt. Tryck till kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön och oregano.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 18 min.

Servera pizzarullen med en god pizzasallad och vill ni ha sås till så passar det bra med en köpt bearnaisesås eller en hemgjord vitlökssås

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

Här ser ni hur vi rullar ihop pizzarullen. Kanten längst till höger är penslad med uppvispat ägg, det får rullen att hålla ihop bra under gräddningen.

När pizzarullen svalnat lite går det enkelt att skiva den i valfria stora bitar. Rullen är även god att äta kall och ta med sig på picknick 😀

Ät och njut. Pizzarulle är så gott!

1

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00