Rabarberkaka med topping

Tjoho! Så glad jag är idag. Här kommer ett nytt recept i kategorin EDITHS BÄSTA. En alldeles fantastiskt galet god rabarberkaka med en härlig topping. Mumsmums ni bara måste testa att baka denna rabarberkakan nu när det finns rabarber både i kökslanden och i mataffären.

Jag bakade den kvällen innan servering och det blev perfekt. Vill ni inte bakade den dagen innan så låt den i alla fall stå några timmar i kylen så att den blir kylskåpskall. Låt den svalna lite i rumstemperatur först och ställ sedan in i kylen. Här kommer receptet, ett topprecept 😀

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med mjuka kakor

RABARBERKAKA MED TOPPING – En rör ihop kaka

Fler rabarberrecept – 12 recept med rabarber

Smeten

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 3 ägg

Fyllning : 4 dl rabarber i bitar, 2 msk strösocker, 0,5 msk kardemummakärnor

Topping : 100 g rumsvarmt smör, 2 dl vetemjöl och 1,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Förbered topping : Tryck ihop toppingen till en smulig deg. Ställ åt sidan.
  2. Förbered fyllning : Blanda rabarberbitar med strösocker och mortlad kardemumma. Ställ åt sidan.
  3. Gör smeten : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner alla ingredienserna till smeten (äggen sist) Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  4. Fördela ut rabarber över smeten. Strö ut topping överst.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min. Servera rabarberkakan kylskåpskall med tex. vaniljvisp (tag inte bort kanten på formen förrän kakan stelnat helt)

En rabarberkaka att njuta av

Klicka på länken för fler söta pajer26 söta pajer

Smält smöret i en kastrull. När smöret svalnat lite går det enkelt att röra ner resten av ingredienserna till en slät och fin smet.

Toppingen är fantastiskt god. Man kan inte annat än älska den. Mmmm..

Här finns fler efterrätter – Lista med desserter och en Lista med bär och rabarber

Det är inget bakpulver i smeten så kakan blir något kladdig i konsistensen. Rabarberkladdkaka med topping passar också bra att kalla den. Den får en väldigt bra konsistens efter att ha fått stelna i kylen, lite krämig och mycket saftig.

Tryck gärna på hjärtat här under om ni blir sugna på denna rabarberkakan. KRAM

Klicka på länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

4
103

Pizzarulle

Hej vänner ♥ Idag vill Tilde och jag ge er ett smaskigt och enkelt tips. Använd en förpackning pizzakit och gör väldens godaste pizzarulle 😛 Mumselimums… I ett paket pizzakit finns det en burk med tomatsås, vi använde ungefär 3/4 av den.

Om ni vill kan ni krydda upp tomatsåsen lite. Salta, peppra och smaka. Vill ni ha mer vitlökssmak så kan ni pressa ner ett par vitlöksklyftor. Vi kryddade inte tomatsåsen extra utan tyckte att den var god som den var. Här kommer en beskrivning på pizzarullen, hoppas att ni vill testa.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

PIZZARULLE

Gör även en VARM SMÖRGÅSTÅRTA PÅ HÖNÖKAKA

Recept

  • 1 förpackning pizzakit
  • 100 g rökt skinka
  • 150 g riven ost
  • Oregano (valfri mängd)

Topping : Ägg och sesamfrön

Gör så här

  1. Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Dra ut den lite i kanterna så den blir något större. Lämna ca 1 cm av en långsida fri från fyllning.
  2. Bred på tomatsås som följde med i förpackningen. Använd knappt hela burken. Klipp skinka över tomatsåsen. Strö på riven ost. Strö på smulad oregano.
  3. Pensla kanten (som är fri från fyllning) med uppvispat ägg. Rulla ihop så den penslade kanten hamnar överst. Tryck till lite lätt.
  4. Vänd pizzarullen så skarven kommer nedåt. Tryck till kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön och oregano.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 18 min.

Servera pizzarullen med en god pizzasallad och vill ni ha sås till så passar det bra med en köpt bearnaisesås eller en hemgjord vitlökssås

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

Här ser ni hur vi rullar ihop pizzarullen. Kanten längst till höger är penslad med uppvispat ägg, det får rullen att hålla ihop bra under gräddningen.

När pizzarullen svalnat lite går det enkelt att skiva den i valfria stora bitar. Rullen är även god att äta kall och ta med sig på picknick 😀

Ät och njut. Pizzarulle är så gott!

1
29

Vi träffade en häst

Gokväll. Här kommer några bilder som jag fotade tidigare idag.

Gymnasieskolorna har ju undervisning på distans nu så Tilde pluggar hemma. I sitt rum. När hon hade rast så gick vi ut en runda. Oscar tyckte att det var väldigt skönt, han har legat i sängen med feber och kroppen full med vattkoppor ett tag. Idag var han prickig men feberfri. Skönt att han kunde följa med ut en sväng nu när han orkade det.

Fåglarna kvittrade och det var så härligt väder. Oscar var nyfiken på en hinderbana. Den var lite för hög för honom men spännande ändå. Den var byggd av rejäla stolpar. Dem undersökte han noggrant.

En fin häst träffade vi också. Visst var den vacker!

Nu har Oscar somnat här bredvid mig i min säng. Vi är båda trötta så jag ska också passa på att krypa ner nu. Fortsatt fin kväll till er som ska hålla er vakna ett tag till och till er andra säger jag godnatt.

0
23