Rabarberkaka med topping
Tjoho! Så glad jag är idag. Här kommer ett nytt recept i kategorin EDITHS BÄSTA. En alldeles fantastiskt galet god rabarberkaka med en härlig topping. Mumsmums ni bara måste testa att baka denna rabarberkakan nu när det finns rabarber både i kökslanden och i mataffären.
Jag bakade den kvällen innan servering och det blev perfekt. Vill ni inte bakade den dagen innan så låt den i alla fall stå några timmar i kylen så att den blir kylskåpskall. Låt den svalna lite i rumstemperatur först och ställ sedan in i kylen. Här kommer receptet, ett topprecept 😀
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med mjuka kakor
RABARBERKAKA MED TOPPING – En rör ihop kaka
Fler rabarberrecept – 12 recept med rabarber
Smeten
- 150 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 msk vaniljsocker
- 3 ägg
Fyllning : 4 dl rabarber i bitar, 2 msk strösocker, 0,5 msk kardemummakärnor
Topping : 100 g rumsvarmt smör, 2 dl vetemjöl och 1,5 dl strösocker
Gör så här
- Förbered topping : Tryck ihop toppingen till en smulig deg. Ställ åt sidan.
- Förbered fyllning : Blanda rabarberbitar med strösocker och mortlad kardemumma. Ställ åt sidan.
- Gör smeten : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner alla ingredienserna till smeten (äggen sist) Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
- Fördela ut rabarber över smeten. Strö ut topping överst.
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min. Servera rabarberkakan kylskåpskall med tex. vaniljvisp (tag inte bort kanten på formen förrän kakan stelnat helt)
En rabarberkaka att njuta av
Klicka på länken för fler söta pajer –26 söta pajer
Smält smöret i en kastrull. När smöret svalnat lite går det enkelt att röra ner resten av ingredienserna till en slät och fin smet.
Toppingen är fantastiskt god. Man kan inte annat än älska den. Mmmm..
Här finns fler efterrätter – Lista med desserter och en Lista med bär och rabarber
Det är inget bakpulver i smeten så kakan blir något kladdig i konsistensen. Rabarberkladdkaka med topping passar också bra att kalla den. Den får en väldigt bra konsistens efter att ha fått stelna i kylen, lite krämig och mycket saftig.
Tryck gärna på hjärtat här under om ni blir sugna på denna rabarberkakan. KRAM
Klicka på länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka