Mangopaj

Hej med en enkel och god dessert.
2 paket fryst mango och en småkladdig smuldeg blir lätt som en plätt en fantastiskt god mangopaj (ni behöver inte tina mangobitarna)
Gott Gott Gott! Detta hoppas jag att ni allihop testar i helgen. Det skulle vara roligt tycker jag. Ett måste till mangopajen är vaniljvisp. Köp i mataffären eller gör egen. Klicka på länken så kommer ni till min hemgjorda vaniljvisp.
Nedan hittar ni recept och bilder på hur ni gör mangopajen.

MANGOPAJ (ger ca 4 port)
Följ länken för fler söta pajer – 26 söta pajer
Recept
- 2 paket fryst mango (ca 225 g/st)
- 125 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
Gör så här
- Häll ut fryst mango i en gratängform (smörj ev. formen först)
- Tryck ihop de övriga ingredienserna till en något kladdig men smulig deg. Fördela ut degsmulorna över mangobitarna.
- Grädda mitt i ugnen 225° i 25-30 min. Servera mangopajen ljummen med vaniljvisp.
En dessert med minimal arbetsinsats
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

En deg som man snabbt och lätt trycker ihop med fingertopparna och 2 paket fryst mango.
Det är allt som behövs till denna pajen


Oscar hjälpte mig att fördela ut degsmulorna över mangobitarna.
Han tycker att det är så roligt att få hjälpa till (och att få smaka lite) Han har haft vattkoppor ett tag men nu börjar de försvinna och han mår bättre. Skönt.

Så här ser mangopajen ut när den är gräddad och klar.
Ha inne den i ugnen tills ni tycker att degsmulorna har fått fin färg. Lycka till alla ni som testar.
KRAM


Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

Varje länk leder vidare till flera olika recept