ANNONS

Mangopaj

/

mangopaj fryst
Hej med en väldigt enkel och god dessert. 2 paket fryst mango och en småkladdig smuldeg blir lätt som en plätt en fantastiskt god mangopaj (ni behöver inte tina mangobitarna) Gott Gott Gott! Detta hoppas jag att ni allihop testar i helgen. Det skulle vara roligt tycker jag.

Ett måste till mangopajen är vaniljvisp. Köp i mataffären eller gör egen. Klicka på länken så kommer ni till min hemgjorda vaniljvisp. Nedan hittar ni recept och bilder på hur ni gör mangopajen.

enkel mangopaj

MANGOPAJ (ger ca 4 port)

Gör även en mycket enkel och god MANGOGLASS

Recept

  • 2 paket fryst mango (ca 225 g/st)
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Häll ut fryst mango i en gratängform (smörj ev. formen först)
  2. Tryck ihop de övriga ingredienserna till en något kladdig men smulig deg. Fördela ut degsmulorna över mangobitarna.
  3. Grädda mitt i ugnen 225° i 25-30 min. Servera mangopajen ljummen med vaniljvisp.

En dessert med minimal arbetsinsats

mango paj
En deg som man snabbt och lätt trycker ihop med fingertopparna och 2 paket fryst mango. Det är allt som behövs till pajen.

fryst mango

dessert mango
Oscar hjälpte mig att fördela ut degsmulorna över mangobitarna. Han tycker att det är så roligt att få hjälpa till (och att få smaka lite)

Han har haft vattkoppor ett tag men nu börjar de försvinna och han mår bättre. Skönt.

smulpaj mango
Så här ser mangopajen ut när den är gräddad och klar. Ha inne den i ugnen tills ni tycker att degsmulorna har fått fin färg. Lycka till alla ni som testar. KRAM

mangopaj

enkel efterrätt

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

2
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00