ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdiga chokladrutor

/

Tjolahoppsan hejsan. Idag ses vi igen, så roligt tycker jag. Hoppas att ni också tycker det. Idag bjuder Fanny på makalöst goda kladdiga chokladrutor😛 Hon har bakat helt själv.

När jag tog första smakbiten av kladdkakan så kände jag bara WOW detta blir ett nytt recept i EDITHS BÄSTA. Att få stoppa in ett nytt recept i den kategorin är något av det bästa jag vet. Jag blir glad och jag blir ivrig att få dela med mig till er. Det är så roligt. Och nu gör jag det, delar med mig till er. Här kommer Fannys kladdiga chokladrutor med recept och bilder. Varsågoda!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med mjuka kakor

KLADDIGA CHOKLADRUTOR (ca 8 rutor)

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rör sist ner smält smör.
  3. Häll smeten i en smord och pappersklädd ugnsform ca 30×20 cm. Grädda mitt i ugnen 150° i ca 30 min. Låt chokladkakan stelna, gärna i kylen. Skär sedan i rutor och servera med frukt, bär och vispad grädde

Tusen tack Fanny för receptet på världens godaste chokladrutor

Här hittar ni fler kakrecept – 35 recept på mjuka kakor

De kladdiga chokladrutorna gräddade Fanny i en ugnsform. Först klädde hon formen med bakplåtspapper och smorde pappret med smör.

Efter gräddningen fick chokladkakan svalna ordentligt. Först en stund i rumstemperatur och sedan några timmar i kylen. Kakan ska bli helt kall så att det går lätt att skära upp den i rutor.

Chokladrutorna är kladdiga som en kladdkaka och får en lite småhård yta. Mycket gott. Lite florsocker på toppen av rutorna blir fint.

Fanny bakade och jag och Oscar fotade. Jag älskar helgerna när vi är flera här hemma som kan göra roliga receptinlägg tillsammans, barnen tycker att det är kul att få hjälpa till.

Oscar passade på att slicka på visparna när vi hade vispat grädde. Mums! Vi hade mango i frysen så det åt vi till chokladrutorna. Det hade även varit gott med tex. hallon till eller fruktsallad. Lycka till och glöm inte att trycka på hjärtat här under om ni gillar det vi gör. KRAM

Här finns fler tips på efterrätter –  Lista med desserter

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00