Rabarberrutor med smält smör
RABARBERRUTOR (ca 15 st)
Fler rabarberrecept – 12 RECEPT MED RABARBER
Recept
- 150 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 msk kardemummakärnor
- 0,5 dl vispgrädde
Fyllning : 2 stjälkar rabarber
Topping : ca 10 g smör och strösocker
Gör så här
- Vispa med elvisp ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
- Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.
- Mortla kardemumma och rör ner i smeten. Rör sist ner vispgrädde.
- Bred ut smeten i en smord och bröad ugnsform ca 30×20 cm. Skär rabarber i bitar (skala ev. först) Tryck ner rabarberbitarna i smeten.
- Grädda mitt i ugnen 200° i 25-30 min. (kolla med provsticka)
- Smält smör. Pensla smör över hela rabarberkakan och strö sedan på strösocker. Serveras som en mjuk kaka att äta med handen eller servera rabarberkakan ljummen med vaniljvisp
Rabarberrutor är smaskigt, det måste ni testa!
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor och en Lista med bär och rabarber
Hej vänner ♥ Minns ni när jag bakade en äppelkaka med kardemumma? Äppelkakan är asgod mamma var en kommentar jag fick här hemma. Det är verkligen roligt att få höra sådant, både från er och från mina barn.
Eftersom äppelkakan blev så populär så testade jag idag att baka samma kaka men med rabarber istället. Den blev precis lika smaskig med rabarber i smeten så denna rabarberkakan tycker jag verkligen att ni ska testa.
Nygräddad rabarberkaka toppad med smält smör och socker. Smaskelismaskens 😛 Lycka till alla ni som testar. KRAM