Rabarberrutor med smält smör

RABARBERRUTOR (ca 15 st)

Fler rabarberrecept – 12 RECEPT MED RABARBER

Recept

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 msk kardemummakärnor
  • 0,5 dl vispgrädde

Fyllning : 2 stjälkar rabarber

Topping : ca 10 g smör och strösocker

Gör så här

  1. Vispa med elvisp ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.
  3. Mortla kardemumma och rör ner i smeten. Rör sist ner vispgrädde.
  4. Bred ut smeten i en smord och bröad ugnsform ca 30×20 cm. Skär rabarber i bitar (skala ev. först) Tryck ner rabarberbitarna i smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i 25-30 min. (kolla med provsticka)
  6. Smält smör. Pensla smör över hela rabarberkakan och strö sedan på strösocker. Serveras som en mjuk kaka att äta med handen eller servera rabarberkakan ljummen med vaniljvisp

Rabarberrutor är smaskigt, det måste ni testa!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor och en Lista med bär och rabarber

Hej vänner ♥ Minns ni när jag bakade en äppelkaka med kardemumma? Äppelkakan är asgod mamma var en kommentar jag fick här hemma. Det är verkligen roligt att få höra sådant, både från er och från mina barn.

Eftersom äppelkakan blev så populär så testade jag idag att baka samma kaka men med rabarber istället. Den blev precis lika smaskig med rabarber i smeten så denna rabarberkakan tycker jag verkligen att ni ska testa.

Nygräddad rabarberkaka toppad med smält smör och socker. Smaskelismaskens 😛 Lycka till alla ni som testar. KRAM

2
21

Kladdiga chokladrutor

Tjolahoppsan hejsan. Idag ses vi igen, så roligt tycker jag. Hoppas att ni också tycker det. Idag bjuder Fanny på makalöst goda kladdiga chokladrutor😛 Hon har bakat helt själv.

När jag tog första smakbiten av kladdkakan så kände jag bara WOW detta blir ett nytt recept i EDITHS BÄSTA. Att få stoppa in ett nytt recept i den kategorin är något av det bästa jag vet. Jag blir glad och jag blir ivrig att få dela med mig till er. Det är så roligt. Och nu gör jag det, delar med mig till er. Här kommer Fannys kladdiga chokladrutor med recept och bilder. Varsågoda!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med mjuka kakor

KLADDIGA CHOKLADRUTOR (ca 8 rutor)

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rör sist ner smält smör.
  3. Häll smeten i en smord och pappersklädd ugnsform ca 30×20 cm. Grädda mitt i ugnen 150° i ca 30 min. Låt chokladkakan stelna, gärna i kylen. Skär sedan i rutor och servera med frukt, bär och vispad grädde

Tusen tack Fanny för receptet på världens godaste chokladrutor

Här hittar ni fler kakrecept – 35 recept på mjuka kakor

De kladdiga chokladrutorna gräddade Fanny i en ugnsform. Först klädde hon formen med bakplåtspapper och smorde pappret med smör.

Efter gräddningen fick chokladkakan svalna ordentligt. Först en stund i rumstemperatur och sedan några timmar i kylen. Kakan ska bli helt kall så att det går lätt att skära upp den i rutor.

Chokladrutorna är kladdiga som en kladdkaka och får en lite småhård yta. Mycket gott. Lite florsocker på toppen av rutorna blir fint.

Fanny bakade och jag och Oscar fotade. Jag älskar helgerna när vi är flera här hemma som kan göra roliga receptinlägg tillsammans, barnen tycker att det är kul att få hjälpa till.

Oscar passade på att slicka på visparna när vi hade vispat grädde. Mums! Vi hade mango i frysen så det åt vi till chokladrutorna. Det hade även varit gott med tex. hallon till eller fruktsallad. Lycka till och glöm inte att trycka på hjärtat här under om ni gillar det vi gör. KRAM

Här finns fler tips på efterrätter –  Lista med desserter

1
57

Mangopaj

Hej med en enkel och god dessert.

2 paket fryst mango och en småkladdig smuldeg blir lätt som en plätt en fantastiskt god mangopaj (ni behöver inte tina mangobitarna)

Gott Gott Gott! Detta hoppas jag att ni allihop testar i helgen. Det skulle vara roligt tycker jag. Ett måste till mangopajen är vaniljvisp. Köp i mataffären eller gör egen. Klicka på länken så kommer ni till min hemgjorda vaniljvisp.

Nedan hittar ni recept och bilder på hur ni gör mangopajen.

MANGOPAJ (ger ca 4 port)

Följ länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

Recept

  • 2 paket fryst mango (ca 225 g/st)
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Häll ut fryst mango i en gratängform (smörj ev. formen först)
  2. Tryck ihop de övriga ingredienserna till en något kladdig men smulig deg. Fördela ut degsmulorna över mangobitarna.
  3. Grädda mitt i ugnen 225° i 25-30 min. Servera mangopajen ljummen med vaniljvisp.

En dessert med minimal arbetsinsats

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

En deg som man snabbt och lätt trycker ihop med fingertopparna och 2 paket fryst mango.

Det är allt som behövs till denna pajen

Oscar hjälpte mig att fördela ut degsmulorna över mangobitarna.

Han tycker att det är så roligt att få hjälpa till (och att få smaka lite) Han har haft vattkoppor ett tag men nu börjar de försvinna och han mår bättre. Skönt.

Så här ser mangopajen ut när den är gräddad och klar.

Ha inne den i ugnen tills ni tycker att degsmulorna har fått fin färg. Lycka till alla ni som testar.

KRAM

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2
19