ANNONS

Rabarberrutor med smält smör

/

rabarberrutor smör kardemumma

RABARBERRUTOR (ca 15 st)

Här hittar ni 12 till RECEPT MED RABARBER

Recept

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 msk kardemummakärnor
  • 0,5 dl vispgrädde

Fyllning : 2 stjälkar rabarber

Topping : ca 10 g smör och strösocker

Gör så här:

  1. Vispa med elvisp ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.
  3. Mortla kardemumma och rör ner i smeten. Rör sist ner vispgrädde.
  4. Bred ut smeten i en smord och bröad ugnsform ca 30×20 cm.
  5. Skär rabarber i bitar (skala ev. först) Tryck ner rabarberbitarna i smeten. Grädda mitt i ugnen 200° i 25-30 min. (kolla med provsticka)
  6. Smält smör. Pensla smör över hela rabarberkakan och strö sedan på strösocker.
  7. Serveras som en mjuk kaka att äta med handen eller servera rabarberkakan ljummen med vaniljvisp

Rabarberrutor är smaskigt, det måste ni testa!

drömgod rabarberkaka
Hej alla mina vänner. Minns ni när jag bakade en äppelkaka med kardemumma? Äppelkakan är asgod mamma var en kommentar jag fick här hemma. Det är verkligen roligt att få höra sådant, både från er och från mina barn.

Eftersom äppelkakan blev så populär så testade jag idag att baka samma kaka men med rabarber istället. Den blev precis lika smaskig med rabarber i smeten så denna rabarberkakan tycker jag verkligen att ni ska testa.

smör rabarberkaka
Nygräddad rabarberkaka toppad med smält smör och socker. Smaskelismaskens 😛 Lycka till alla ni som testar. KRAM

rutor med rabarber

hemkunskap rabarberkaka

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00