ANNONS

Rabarber och annat gott

/

B220A2F5-C5AE-4474-AA55-B4B2C35E29CB
Hej. Minns ni vad jag hade i denna kastrullen? Ja rabarberkompott var det. Har ni hunnit testa? Jag älskar rabarber och nu växer det massor av fina rabarber i kökslandet. De börjar växa på våren och växer en bra bit in på sommaren också.

Det är kul att hitta på något nytt med rabarber varje år tycker jag. Nytt för i år var rabarberkakan som jag tipsade er om för några dagar sedan. Den goda smaskiga rabarberkakan med den goda toppingen som jag gjorde av smör, mjöl och socker. Toppingen lyfte verkligen hela kakan. Den blev alldeles fantastisk. Vill ni kolla in det receptet igen så klicka på denna länken – RABARBERKAKA MED TOPPING

Tycker ni kanske att rabarberpaj är det godaste som finns och hellre gör det? Självklart har jag ett bra recept på rabarberpaj också. Följ denna länken – RABARBERPAJ MED SMULDEG

rabarber-1
Något som också är gott att äta på våren och sommaren tycker jag, det är hemgjord hallonkräm. Barnen tycker så mycket om det. Det har blivit en sommarlovsgrej här hemma, vi kokar hallonkräm och sedan går vi ut i trädgården och äter det. Jag använder frysta hallon, det är supersmidigt.

kram-med-hallon
Titta så smaskigt det blir. Klicka på länken för att komma till receptet – HALLONKRÄM (i det inlägget finns även fler tips med hallon)

kalasbröd
Igår skulle jag baka bröd. Melwin fick kika runt i bloggen och välja något. Detta brödet mamma. Det ser gott ut. Ett brytbröd hade han hittat och blivit sugen på.

Det var längesedan jag bakade brytbröd så det var riktigt kul att göra det igen. Jag var inte jättenoga när jag rullade ut bullarna för jag hade inte tänkt att blogga om det (ja jag är lite mer noggrann när det ska fotas) men när jag hade fått ihop mitt brytbröd tog jag ändå en bild. I fall jag skulle bli sugen på att tipsa om det.

Och det blev jag! Jag hade alldeles glömt bort hur gott detta brödet var. Hur kunde jag glömma det? Utan tvekan är detta ett av de godaste bröd jag bakat på länge. Ni måste också testa, lova mig det.

Jag tog sesamfrön på toppen som jag hade skrivit i receptet och så tog jag även lite flingsalt. Galet gott! Nu ska jag gå in i receptet och ändra kategorin för det brödet. Det ska självklart få finnas med i Ediths Bästa. Brödet hittar ni i länken – BRYTBRÖD

Ha det gott! KRAM

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

2
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00