ANNONS

Bärkaka

/

dessertkaka

BÄRKAKA – en lättbakad rör ihop kaka

Baka även enkla och goda HALLONMUFFINS

Recept

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg

Fyllning : 3 dl frysta bär (valfri sort)

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull.
  2. Drag kastrullen åt sidan och rör ner de övriga ingredienserna (äggen sist)
  3. Här ut smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm. Strö på frysta bär.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min. Låt svalna. Servera bärkakan med tex. vaniljvisp

rör ihop kaka snabb
Smält smör. Rör lätt som en plätt ner de övriga ingredienserna rakt ner i kastrullen. Häll ut smeten i en springform och toppa med frysta bär. Ta de bär ni gillar bäst. Jag använde hallon, svarta vinbär och röda vinbär denna gången.

kaka svarta vinbär

bär rör ihop kastrull
Bärkakan är god att äta med vispad grädde eller vaniljvisp. Det går även bra att äta kakan utan tillbehör direkt med handen, som en vanlig mjuk kaka. Pudra gärna florsocker över. Lycka till!

mormors kaka bär

kastrull bär

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00