ANNONS

Russinrutor

/
russinrutor

RUSSINRUTOR (ca 20 st)

Baka även supergoda POTATISFRALLOR

Recept

  • 8 dl vatten
  • 5 dl fiberberikade havregryn
  • 3 dl russin
  • 1 msk strösocker
  • 2,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 25 g jäst
  • 4 dl rågsikt
  • 5-6 dl vetemjöl

Övrigt: rapsolja

Gör så här

  1. Koka ihop vatten, havregryn, russin, strösocker och salt till en gröt. Lägg i smöret i gröten så det smälter. Låt svalna till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen med lite gröt. Arbeta in resten av gröten, rågsikt och vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Smörj en djup ugnsplåt med rapsolja. Tryck ut degen på plåten. Skär ett rutmönster. Jäs under bakduk i 30 min.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 25 min.

Ett mättande och fantastiskt gott russinbröd

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

grötbröd russin (1)
bröd gröt russin

Koka ihop gröten och låt svalna till fingervarmt. Lös upp jästen i gröten. Arbeta in de båda mjölsorterna. Jäs degen.

Tryck ut degen på en oljesmord ugnsplåt. Skär i ett rutmönster. Jäs. Grädda. Lätt som en plätt. Lycka till med brödbaket. KRAM

långpanna russin
russin rutor
nyttigt bröd russin
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00