Russinrutor
RUSSINRUTOR (ca 20 st)
Baka även supergoda POTATISFRALLOR
Recept
- 8 dl vatten
- 5 dl fiberberikade havregryn
- 3 dl russin
- 1 msk strösocker
- 2,5 tsk salt
- 50 g smör
- 25 g jäst
- 4 dl rågsikt
- 5-6 dl vetemjöl
Övrigt: rapsolja
Gör så här
- Koka ihop vatten, havregryn, russin, strösocker och salt till en gröt. Lägg i smöret i gröten så det smälter. Låt svalna till fingervarmt (37°)
- Lös upp jästen med lite gröt. Arbeta in resten av gröten, rågsikt och vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
- Smörj en djup ugnsplåt med rapsolja. Tryck ut degen på plåten. Skär ett rutmönster. Jäs under bakduk i 30 min.
- Grädda mitt i ugnen 225° i ca 25 min.
Ett mättande och fantastiskt gott russinbröd
Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept
Koka ihop gröten och låt svalna till fingervarmt. Lös upp jästen i gröten. Arbeta in de båda mjölsorterna. Jäs degen.
Tryck ut degen på en oljesmord ugnsplåt. Skär i ett rutmönster. Jäs. Grädda. Lätt som en plätt. Lycka till med brödbaket. KRAM
0