ANNONS

Russinrutor

/

russinrutor

RUSSINRUTOR (ca 20 st)

Baka även supergoda POTATISFRALLOR

Recept

  • 8 dl vatten
  • 5 dl fiberberikade havregryn
  • 3 dl russin
  • 1 msk strösocker
  • 2,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 25 g jäst
  • 4 dl rågsikt
  • 5-6 dl vetemjöl

Övrigt: rapsolja

Gör så här:

  1. Koka ihop vatten, havregryn, russin, strösocker och salt till en gröt. Lägg i smöret i gröten så det smälter. Låt svalna till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen med lite gröt. Arbeta in resten av gröten, rågsikt och vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Smörj en djup ugnsplåt med rapsolja. Tryck ut degen på plåten. Skär ett rutmönster. Jäs under bakduk i 30 min.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 25 min.

Ett mättande och fantastiskt gott russinbröd

grötbröd russin (1)

bröd gröt russin
Koka ihop gröten och låt svalna till fingervarmt. Lös upp jästen i gröten. Arbeta in de båda mjölsorterna. Jäs degen. Tryck ut degen på en oljesmord ugnsplåt. Skär i ett rutmönster. Jäs. Grädda.

Lätt som en plätt.

Lycka till med brödbaket. KRAM

långpanna russin

russin rutor

nyttigt bröd russin

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00