ANNONS

Frukostbullar

/
linfröbulle blogg

Hej vänner ♥ Idag vill jag tipsa er om mina frukostbullar som är så goda. Jag har lite allt möjligt i dem, bland annat linfrön.

Vill ni inte baka dem på morgonen så kan ni baka bullarna när som helst och frysa in dem när de svalnat. Låt gärna tina i rumstemperatur om ni fryser in dem, då blir de lika goda som nybakade igen. En frukostbulle på morgonen är en bra start på dagen.

frukost frallor linfrö

FRUKOSTBULLAR (ca 18 st)

Baka även mycket goda RUSSINRUTOR

Recept

  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 dl linfrön (hela eller krossade)
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6 dl rågsikt
  • 6-7 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (ca 37°) Lös upp jästen med blandningen.
  2. Arbeta in övriga ingredienser. Mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
  4. Arbeta ut ca 18 bullar (i storlek som ett clementin) Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Frukostbullar är godare än godast

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

frukost bullar
frukostbullar
frukostbröd

Denna gången testade jag att lägga nektariner på frukostbullarna, väldigt gott blev det. En sommarmacka 😀 Lycka till alla ni som testar detta brödreceptet.

Glöm inte att trycka på hjärtat under de recept ni gillar, det gör mig och barnen (som också fixar mycket till bloggen) jätteglada. KRAM

nyttigt pålägg macka
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00