Trekantiga sesamfrallor

Hej kompisar ♥ Nu har jag bakat bröd igen. Jag ville hitta på något nytt, lite annorlunda brödrecept. Ett bröd som man kan skryta lite med. Ett snyggt bröd.
Trekantiga sesamfrallor blev det och visst blev de fina. Sega på ytan och fluffiga och härliga inuti. Att göra bröden trekantiga kräver lite, bara lite, extra arbetsinsats. Det är absolut inte svårt och det är värt det lilla extra arbetsmomentet det lovar jag. Hoppas att ni vill testa, här kommer receptet

TREKANTIGA SESAMFRALLOR (20 st)
Baka även VÄRLDENS GODASTE BAGUETTER
Recept
50 g smör
5 dl mjölk
25 g jäst
1 msk strösocker
1,5 tsk salt
1 dl kruskakli
ca 12 dl vetemjöl
Topping : Ägg, sesamfrön och flingsalt
Gör så här
- Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen.
- Arbeta in de övriga ingredienserna (mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter)
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
- Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i två delar.
- Rulla ut delarna till två längder (ca lika långa som en ugnsplåt) Platta till så varje längd blir ca 10 cm bred.
- Skär ut 10 trekanter av varje längd (se bild nedan) Jäs på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
- Pensla bröden med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 10 min.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

Med en degskrapa går det enkelt att forma brödet till trekanter. 10 frallor på varje längd fick jag ut så totalt gräddade jag 20 sesamfrallor. Sååå goda blev dem. Lycka till!


