Ugnsbakade cocktailtomater

UGNSBAKADE COCKTAILTOMATER

Testa även att UGNSROSTA PAPRIKA

Recept

  • 500 g cocktailtomater
  • ca 2 msk olivolja
  • ca 1 tsk strösocker
  • ca 1 tsk flingsalt
  • ca 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Häll ut cocktailtomater i en ugnsform.
  2. Häll på olivolja. Rör runt.
  3. Strö på strösocker, flingsalt och vitpeppar (mängd efter tycke)
  4. Tillaga tomaterna mitt i ugnen 100° i ca 2 timmar.

Ugnsbakade tomater smakar väldigt mycket tomat

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Ja detta får bli ett litet söndagstips från mig. Stoppa in cocktailtomater i ugnen och låt dem ligga där inne länge på låg värme. De blir så galet goda och tomatsmaken liksom exploderar inne i de små tomaterna.

Gott Gott Gott. Vill ni krydda tomaterna så kan ni använda oregano eller vitlök, helt efter eget tycke. Jag älskar när de ugnsbakade tomaterna smakar just tomat så att tillaga dem så här är min stora favorit.

Tomaterna är goda både varma, ljumna och kalla. De är goda till sallad, kött och kyckling, gärna till grillat och på buffé. Man kan även äta tomaterna utan tillbehör. Bara smaska i sig dem direkt från ett fat. Så ljuvligt gott.

0
10

Det bockar vi av nu

Hej alla. Hoppas att ni har det härligt i det fina vädret.

Vi är mest ute och fixar om dagarna, med huset. Det gäller att passa på nu när det är så varmt och skönt ute. Det är grönt och fint överallt och syrenerna håller på att slå ut. Detta är ju den absolut bästa tiden på hela året.

I år har vi tänkt bort alla planer på eventuella semesterresor och istället lägger vi all kraft vi har på att fixa det fint här hemma. Någon dagstur kommer vi att göra under sommaren men annars kommer vi att vara hemma.

Oscar vill gärna gå in och leka i hembygdsparken som ligger bredvid vårat hus. På andra sidan gatan. Det kan behövas en paus från fixandet ibland och då är det mysigt att gå in dit. Där är det vackert och fridfullt.

På bilden nedan ser ni vårat hus, taket är äntligen färdigt. Plåtslagarna har plockat ihop allt, byggställningarna är borta och vi kan nu bocka av takbytet från våran ”att göra lista”

Nu ska jag svara på era meddelanden på Instagram och svara på mail. När jag är ute i trädgården får mobilen stanna kvar inne så vill ni få tag på mig så kommer svaret på kvällen. Hoppas att det känns okej. KRAM

0
9

Trekantiga sesamfrallor

Hej kompisar ♥ Nu har jag bakat bröd igen. Jag ville hitta på något nytt, lite annorlunda brödrecept. Ett bröd som man kan skryta lite med. Ett snyggt bröd.

Trekantiga sesamfrallor blev det och visst blev de fina. Sega på ytan och fluffiga och härliga inuti. Att göra bröden trekantiga kräver lite, bara lite, extra arbetsinsats. Det är absolut inte svårt och det är värt det lilla extra arbetsmomentet det lovar jag. Hoppas att ni vill testa, här kommer receptet

TREKANTIGA SESAMFRALLOR (20 st)

Baka även VÄRLDENS GODASTE BAGUETTER

Recept

50 g smör

5 dl mjölk

25 g jäst

1 msk strösocker

1,5 tsk salt

1 dl kruskakli

ca 12 dl vetemjöl

Topping : Ägg, sesamfrön och flingsalt

Gör så här

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen.
  2. Arbeta in de övriga ingredienserna (mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter)
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
  4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i två delar.
  5. Rulla ut delarna till två längder (ca lika långa som en ugnsplåt) Platta till så varje längd blir ca 10 cm bred.
  6. Skär ut 10 trekanter av varje längd (se bild nedan) Jäs på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  7. Pensla bröden med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 10 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

Med en degskrapa går det enkelt att forma brödet till trekanter. 10 frallor på varje längd fick jag ut så totalt gräddade jag 20 sesamfrallor. Sååå goda blev dem. Lycka till!

0
13