Stekta rabarber
STEKTA RABARBER (1 port)
Gör även enkla och goda RABARBERFLARN
Recept
- 100 g rabarber
- 1 klick smör (ca 10 g)
- 0,5 tsk kardemummakärnor
- 1 msk strösocker
Gör så här
- Dela rabarber i grova bitar (2-3 cm) Skala först om rabarbern har tjockt skal.
- Stek rabarber hastigt i smör (ca 1 min)
- Mortla kardemummakärnor. Strö på kardemumma och socker över rabarberbitarna. Stek en liten stund till (ca 2 min) Servera stekt rabarber med tex. vispad grädde, vaniljglass eller vaniljvisp
Stekta rabarber är oväntat gott
Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter och en Lista med bär och rabarber
Hej mina fina kompisar. Hoppas att allt är bra med er. Denna veckan startar jag med att tipsa er om denna urgoda och superenkla dessert med rabarber 😛
Ibland är det gott med något sött till kaffet ute i trädgården eller en liten dessert efter maten, men det är ju inte alltid jättekul att stå i köket och fixa, särskilt inte när det är fint väder ute. Då är stekta rabarber en toppengrej tycker jag.
Grova rabarberbitar som steks i smör, kardemumma och socker. Det är så gott! Oväntat gott skulle jag till och med vilja säga för man blir förvånad över hur något så enkelt kan bli en sådan 10-poängare
Jag har skrivit receptet till 1 portion. Är ni många som vill njuta av stekta rabarberbitar så kan ni enkelt gånga receptet med så många portioner ni önskar. Måtten är ”cirkamått” så ni kan ta mer eller mindre av någon ingrediens om ni vill det. Lycka till!