Stekta rabarber

STEKTA RABARBER (1 port)

Gör även enkla och goda RABARBERFLARN

Recept

 • 100 g rabarber
 • 1 klick smör (ca 10 g)
 • 0,5 tsk kardemummakärnor
 • 1 msk strösocker

Gör så här

 1. Dela rabarber i grova bitar (2-3 cm) Skala först om rabarbern har tjockt skal.
 2. Stek rabarber hastigt i smör (ca 1 min)
 3. Mortla kardemummakärnor. Strö på kardemumma och socker över rabarberbitarna. Stek en liten stund till (ca 2 min) Servera stekt rabarber med tex. vispad grädde, vaniljglass eller vaniljvisp

Stekta rabarber är oväntat gott

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter och en Lista med bär och rabarber

Hej mina fina kompisar. Hoppas att allt är bra med er. Denna veckan startar jag med att tipsa er om denna urgoda och superenkla dessert med rabarber 😛

Ibland är det gott med något sött till kaffet ute i trädgården eller en liten dessert efter maten, men det är ju inte alltid jättekul att stå i köket och fixa, särskilt inte när det är fint väder ute. Då är stekta rabarber en toppengrej tycker jag.

Grova rabarberbitar som steks i smör, kardemumma och socker. Det är så gott! Oväntat gott skulle jag till och med vilja säga för man blir förvånad över hur något så enkelt kan bli en sådan 10-poängare

Jag har skrivit receptet till 1 portion. Är ni många som vill njuta av stekta rabarberbitar så kan ni enkelt gånga receptet med så många portioner ni önskar. Måtten är ”cirkamått” så ni kan ta mer eller mindre av någon ingrediens om ni vill det. Lycka till!

0
14

Ugnsbakade cocktailtomater

UGNSBAKADE COCKTAILTOMATER

Testa även att UGNSROSTA PAPRIKA

Recept

 • 500 g cocktailtomater
 • ca 2 msk olivolja
 • ca 1 tsk strösocker
 • ca 1 tsk flingsalt
 • ca 1 krm vitpeppar

Gör så här

 1. Häll ut cocktailtomater i en ugnsform.
 2. Häll på olivolja. Rör runt.
 3. Strö på strösocker, flingsalt och vitpeppar (mängd efter tycke)
 4. Tillaga tomaterna mitt i ugnen 100° i ca 2 timmar.

Ugnsbakade tomater smakar väldigt mycket tomat

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Ja detta får bli ett litet söndagstips från mig. Stoppa in cocktailtomater i ugnen och låt dem ligga där inne länge på låg värme. De blir så galet goda och tomatsmaken liksom exploderar inne i de små tomaterna.

Gott Gott Gott. Vill ni krydda tomaterna så kan ni använda oregano eller vitlök, helt efter eget tycke. Jag älskar när de ugnsbakade tomaterna smakar just tomat så att tillaga dem så här är min stora favorit.

Tomaterna är goda både varma, ljumna och kalla. De är goda till sallad, kött och kyckling, gärna till grillat och på buffé. Man kan även äta tomaterna utan tillbehör. Bara smaska i sig dem direkt från ett fat. Så ljuvligt gott.

0
10

Det bockar vi av nu

Hej alla. Hoppas att ni har det härligt i det fina vädret.

Vi är mest ute och fixar om dagarna, med huset. Det gäller att passa på nu när det är så varmt och skönt ute. Det är grönt och fint överallt och syrenerna håller på att slå ut. Detta är ju den absolut bästa tiden på hela året.

I år har vi tänkt bort alla planer på eventuella semesterresor och istället lägger vi all kraft vi har på att fixa det fint här hemma. Någon dagstur kommer vi att göra under sommaren men annars kommer vi att vara hemma.

Oscar vill gärna gå in och leka i hembygdsparken som ligger bredvid vårat hus. På andra sidan gatan. Det kan behövas en paus från fixandet ibland och då är det mysigt att gå in dit. Där är det vackert och fridfullt.

På bilden nedan ser ni vårat hus, taket är äntligen färdigt. Plåtslagarna har plockat ihop allt, byggställningarna är borta och vi kan nu bocka av takbytet från våran ”att göra lista”

Nu ska jag svara på era meddelanden på Instagram och svara på mail. När jag är ute i trädgården får mobilen stanna kvar inne så vill ni få tag på mig så kommer svaret på kvällen. Hoppas att det känns okej. KRAM

0
9