ANNONS

Potatisfrallor med kruskakli

/
spartips recept

Hej vänner ♥ Här har vi fått kokt potatis över efter veckans middagar. Perfekt tycker jag för då kan man baka världsgott bröd med potatis i degen, ojojoj vad jag älskar potatisbröd 😛 Denna gången använde jag både vetemjöl och rågsikt i degen och knappt en deciliter kruskakli.

Kruskakli är bra tycker jag, det kan man använda till allt möjligt, kommer ni ihåg mitt tips om kruskakli i köttfärsås? (Läs här) För er som vill testa min nya variant av potatisfrallor som jag bakade denna gången, kika på receptet nedan. Lycka till!

mosad potatis bröd

POTATISFRALLOR MED KRUSKAKLI (12-14 st)

Baka även ett gott MOROTSBRÖD I LÅNGPANNA

Recept

  • ca 300 g kokt potatis
  • 3 dl vatten
  • 3/4 dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 3/4 dl kruskakli
  • 3 dl rågsikt
  • 4-5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Mosa kokt potatis med tex. en gaffel (eller använd potatispress)
  2. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°)
  3. Lös upp jästen med blandningen. Arbeta in den mosade potatisen och de övriga ingredienserna
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  5. Arbeta ut 12-14 potatisfrallor (i storlek som clementiner)
  6. Låt frallorna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  7. Grädda mitt i ugnen 225° i 10-12 min.

Åh vad jag älskar potatisbröd

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

potatisrecept
bröd kokad potatis
bästa brödtipset
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00