Potatisfrallor med kruskakli

Hej vänner ♥ Här har vi fått kokt potatis över efter veckans middagar. Perfekt tycker jag för då kan man baka världsgott bröd med potatis i degen, ojojoj vad jag älskar potatisbröd 😛 Denna gången använde jag både vetemjöl och rågsikt i degen och knappt en deciliter kruskakli.
Kruskakli är bra tycker jag, det kan man använda till allt möjligt, kommer ni ihåg mitt tips om kruskakli i köttfärsås? (Läs här) För er som vill testa min nya variant av potatisfrallor som jag bakade denna gången, kika på receptet nedan. Lycka till!

POTATISFRALLOR MED KRUSKAKLI (12-14 st)
Baka även ett gott MOROTSBRÖD I LÅNGPANNA
Recept
- ca 300 g kokt potatis
- 3 dl vatten
- 3/4 dl rapsolja
- 25 g jäst
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 3/4 dl kruskakli
- 3 dl rågsikt
- 4-5 dl vetemjöl
Gör så här
- Mosa kokt potatis med tex. en gaffel (eller använd potatispress)
- Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°)
- Lös upp jästen med blandningen. Arbeta in den mosade potatisen och de övriga ingredienserna
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
- Arbeta ut 12-14 potatisfrallor (i storlek som clementiner)
- Låt frallorna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
- Grädda mitt i ugnen 225° i 10-12 min.
Åh vad jag älskar potatisbröd
Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor



0