Kyckling i sås med oregano

Hej med ett nytt supersmidigt kycklingrecept 😀 Såsen har jag smaksatt med oregano och chilisås och jösses så gott det blev. Nomnom jag vill slicka tallriken, så kändes det när vi åt den.

Speciellt Ludwig tyckte att det var gott. 10 av 10 är det faktiskt sa han. Sådana kommentarer är kul att få. Få ingredienser och snabb tillagningstid eftersom kycklingen är delad i bitar, smidigt. Det som tar lite tid är att koka riset men det sköter ju sig självt.

KYCKLING I SÅS MED OREGANO (3-4 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

  • 3-4 kycklingfiléer
  • Salt och vitpeppar
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl chilisås
  • 0,5 msk torkad oregano

Gör så här

  1. Dela kyckling i bitar. Bryn i smör. Salta och peppra.
  2. Rör ner grädde, chilisås och smulad torkad oregano. Låt småputtra tills kycklingen är helt klar. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera kycklingen med tex. ris och grönsaker (på bilderna ser ni paprika och babyspenat)10 av 10 hälsar Ludwig

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Här ser ni den härliga kycklinggrytan som jag tillagade i en gjutjärnspanna. Om ni vill ha extra färg på såsen så kan ni tillsätta lite paprikapulver. Lycka till!

0
20

Du gamla, Du fria…

Här kommer en snabb hälsning från mig. Idag är det 6 Juni och Sveriges nationaldag. Hurra hurra, låt oss alla fira. Flaggan i topp och ett glatt humör ska vi ha.

Även om vi kanske inte kan fira på precis samma sätt som alla andra år så kan vi ju fira ändå. Hemma eller i naturen, Sverige är ju fantastiskt. Kolla bara alla fina syrener som blommar nu.

Jag ska alldeles strax baka en rabarberkladdkaka som ska få stå i kylen tills i eftermiddag. Det ska vi fira med idag. Receptet till kladdkakan hittar ni i länken – Rabarberkladdkaka

Stor kram från mig!

0
10

Potatisfrallor med kruskakli

Hej vänner ♥ Här har vi fått kokt potatis över efter veckans middagar. Perfekt tycker jag för då kan man baka världsgott bröd med potatis i degen, ojojoj vad jag älskar potatisbröd 😛 Denna gången använde jag både vetemjöl och rågsikt i degen och knappt en deciliter kruskakli.

Kruskakli är bra tycker jag, det kan man använda till allt möjligt, kommer ni ihåg mitt tips om kruskakli i köttfärsås? (Läs här) För er som vill testa min nya variant av potatisfrallor som jag bakade denna gången, kika på receptet nedan. Lycka till!

POTATISFRALLOR MED KRUSKAKLI (12-14 st)

Baka även ett gott MOROTSBRÖD I LÅNGPANNA

Recept

  • ca 300 g kokt potatis
  • 3 dl vatten
  • 3/4 dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 3/4 dl kruskakli
  • 3 dl rågsikt
  • 4-5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Mosa kokt potatis med tex. en gaffel (eller använd potatispress)
  2. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°)
  3. Lös upp jästen med blandningen. Arbeta in den mosade potatisen och de övriga ingredienserna
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  5. Arbeta ut 12-14 potatisfrallor (i storlek som clementiner)
  6. Låt frallorna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  7. Grädda mitt i ugnen 225° i 10-12 min.

Åh vad jag älskar potatisbröd

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

0
17