Solrosfrallor

Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett nytt recept. Fanny bakade fantastiskt goda frallor med solrosfrön på hemkunskapen, hon fick ta med sig några solrosfrallor hem och de var verkligen jättegoda! Jag ville så klart ha receptet men hon var osäker på exakt hur det såg ut eftersom hon och en kompis hade ändrat lite på det när de bakade.
Jag fick veta på ett ungefär hur de hade gjort. Nu har jag skrivit ihop ett recept och provbakat frallorna efter vad Fanny har berättat och resultatet blev alldeles perfekt. Jag är så glad över detta brödreceptet. Det är verkligen en ny favorit.
Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

SOLROSFRALLOR (16-17 st)
Baka även ett LÅNGPANNEBRÖD MED KRUSKAKLI
Recept
- 5 dl vatten
- 0,5 dl rapsolja
- 25 g jäst
- 1 msk strösocker
- 1,5 tsk salt
- 2 dl solrosfrön (naturella)
- 5 dl rågsikt
- 7-8 dl vetemjöl
Topping : Ägg , solrosfrön och flingsalt
Gör så här
- Värm vatten och olja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen.
- Arbeta in de övriga ingredienserna. Mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter.
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
- Arbeta ut bullar (stora som clementiner) Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på solrosfrön och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 10 min.
Solrosfrallor är mitt nya favoritbröd
Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor


Nomnom dessa frallor kommer jag att baka många gånger till. Hoppas att ni också vill testa. Lycka till!
