ANNONS

Smördegspinnar

/
buffe smördegspinnar

Tjolahoppsan.

Jag hade en rulle smördeg i kylen och ett smördegstips i huvudet, det slutade med att jag fick ett nytt recept att stoppa in i kategorin Ediths Bästa. Det är alltid lika roligt att få ge er ett recept som hamnar där.

Den här ihoprullade smördegen kallar jag för smördegspinnar men man skulle även kunna kalla det för smördegssticks eller sesamrullar kanske… hur som helst så är de så goda. Ni kan servera dem som tillbehör till mat istället för bröd eller bara mumsa i er dem när ni är sugna på något gott. MumsMums

smördeg sesamfrön pinnar

SMÖRDEGSPINNAR (antal beror på hur breda remsorna är)

Gör även goda PESTOSNURROR AV SMÖRDEG

Recept

  • 1 rulle kyld smördeg
  • 1 ägg
  • Sesamfrön
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen. Pensla med uppvispat ägg. Strö på valfri mängd sesamfrön och flingsalt.
  2. Skär smördegen i remsor (ca 2 cm) Använd tex. pizzaskärare.
  3. Snurra runt remsorna några varv (se bild nedan) Lägg dem på en ugnsplåt. Pensla på lite uppvispat ägg. Strö på sesamfrön och flingsalt.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 8 min. Servera smördegspinnarna nygräddade till en god soppa eller tex. på buffébordet.

Ett enkelt tips med smördeg

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

rulle smördeg
bröd till soppan

Först rullar jag ut smördegen och låter den ligga på det bakplåtspapper som följer med i förpackningen.

Penslar med ägg. Strör på sesamfrön och flingsalt.

När jag rullat ihop mina

smördegspinnar

så penslar jag dem igen och toppar med sesamfrön och flingsalt. Sedan får de hoppa in i ugnen.


smördeg pinnar
smördegspinnar

Nedan tipsar jag om 5 soppor som passar bra till smördegspinnarna

baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00