ANNONS

Korvstroganoff

/
korvstroganoffen

Hej. Här kommer ett recept på en mycket god korvstroganoff som alla här hemma älskar. Det här är verkligen svensk husmanskost när den är som allra bäst.

Jag brukar lägga i ett par lagerblad i såsen när jag gör korv stroganoff för jag tycker att det ger extra god smak. Har ni inte lagerblad hemma så hoppa över det. Samma sak med cayennepeppar, har ni inte cayennepeppar hemma, åk inte och köp utan hoppa över det i så fall. Lycka till och glöm inte att använda en fin och god falukorv, lägg några extra kronor på den.

stroganoff

KORVSTROGANOFF (4-5 port)

Laga även mycket goda FALUKORVSKOTTAR

Recept

  • 500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1 buljongtärning (grönsak eller kött)
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 dl grädde
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 lagerblad
  • Salt, vitpeppar och cayennepeppar

Gör så här

  1. Skär falukorv i stavar. Skala och hacka lök.
  2. Fräs falukov och lök i en klick smör. Häll på vatten och mjölk. Hetta upp. Lägg i buljongtärningen och låt den smälta.
  3. Rör ner tomatpuré, grädde och paprikapulver. Lägg ner lagerblad. Låt såsen småkoka tills riset är klart.
  4. Tag bort lagerbladen innan servering. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar. Känns såsen tjock kan ni hälla i lite extra mjölk. Servera korvstroganoff med ris och sallad.

Korvstroganoff är perfekt för matlåda

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

korv stroganoff

Såsen får en härlig och fin färg och väldigt smaskig är den kan jag lova. Krämig och god. Korvstroganoff är gott både som nylagad och uppvärmd, perfekt till matlådor eller för barnen att värma upp när de är ensamma hemma. En favoriträtt för både vuxna och barn.

korvstroganoff
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00