ANNONS

Sirapsbullar med russin

/
skogaholm bullar

SIRAPSBULLAR MED RUSSIN (ca 20 st)

Baka även GRÖTBRÖD I LÅNGPANNA

Recept

  • 2 dl russin
  • 4 dl havregryn
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 25 g jäst
  • 5 dl rågsikt
  • 6-7 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Koka ihop russin, havregryn, vatten, sirap och salt till en gröt. Rör ner smör. Låt gröten svalna till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen med lite gröt. Arbeta in resten av gröten, rågsikt och vetemjöl (tillsätt vetemjöl tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter)
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
  4. Tag upp degbitar, stora som clementiner, direkt ur bunken. Använd mjölad hand. Forma degbitarna till bullar.
  5. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Grädda mitt i ugnen 225° i 10-12 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

grötbröd sirap

Dessa frallor är ett grötbröd och eftersom jag använder ljus sirap i degen kallar jag dem för sirapsbullar.

Några av barnen här hemma kallar bullarna för skogaholmsbröd eftersom de tycker att de smakar som sirapslimpa (gillar ni skogaholmsbröd så kommer ni att älska detta brödet) Lycka till!

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

sirap rågsikt
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00