Cheesecake med karamelliserad mjölk
CHEESECAKE MED KARAMELLISERAD MJÖLK
Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass
Fyllning
- 3 ägg
- 200 g färskost
- 1 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 burk karamelliserad mjölk (397 g)
Botten : 50 g smör och 20 st digestivekex
Gör så här (använd 3 bunkar)
- Gör botten först : Smält smör. Krossa digestivekex (använd tex. en mortel) Blanda ihop smält smör och kex. Tryck ut i botten på en springform Ø ca 24 cm.
- Gör fyllning : Separera äggulor och äggvitor i två olika bunkar.
- Vispa för hand ihop äggulor, färskost och strösocker.
- Vispa i en tredje bunke upp vispgrädde ganska hårt. Vänd sedan ner vispad grädde i färskostsmeten.
- Vispa äggvitor till ett hårt skum. Vänd ner äggvitorna i färskostsmeten. Bred ut blandningen på kexbotten.
- Klicka ut karamelliserad mjölk över fyllningen. Drag försiktigt med en gaffel genom smeten så det bildas tjocka kolastrimmor.
- Ställ cheesecake i frysen i 6 timmar eller längre. Låt tina 20-30 min. innan servering. Tips! Önskas mer kola så kan ni ringla ännu mer karamelliserad mjölk på toppen innan servering.
Nedan visar Tilde hur karamelliserad mjölk ser ut. Det är en kola på burk (den ska inte kokas) Kolan kallas även för Dulce de leche.
0