ANNONS

Köttfärsrulle

/

köttfärsrulle pajdeg

KÖTTFÄRSRULLE – En underbar pajrulle med köttfärs 😛

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Köttfärsfyllning

  • 500 g köttfärs
  • 0,5 st gul lök
  • 0,5 liter vitkål
  • 1 röd paprika
  • 200 g philadlphiaost vitlök/örter
  • Sambal oelek
  • Salt och vitpeppar
  • Paprikapulver

Deg : 50 g smör, 6 dl vetemjöl, 2 dl vatten, 1 tsk bakpulver och 1 krm salt.

Topping : Ägg och sesamfrön eller vallmofrön

Gör så här

  1. Deg : Smält smör. Blanda smält smör och övriga ingredienser till en deg. Lägg in i kylen i 30 min.
  2. Köttfärsfyllning : Fräs köttfärs smuligt. Tillsätt hackad gul lök, strimlad vitkål och tärnad paprika (strimla vitkål med tex. osthyvel)
  3. När grönsakerna mjuknat : Rör ner philadelphiaost och smaka av med sambal oelek, salt och vitpeppar. Rör ner paprikapulver tills önskad färg. Låt köttfärsfyllningen svalna.
  4. Kavla ut degen i till 0,5 cm tjock rektangel. Bred ut köttfärsfyllning på degen (lämna 1 cm av degens kant fri från fyllning)
  5. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Rulla ihop som en rulltårta. Pensla ovansidan av köttfärsrullen med uppvispat ägg. Strö på frön.
  6. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 20 min. Servera med sallad och tex. VITLÖKSSÅS

Tips! Det går bra att byta ut hemgjord deg mot färdig smördeg om så önskas. Följ i så fall den ugnstemperatur och tillagningstid som står på smördegsrullens förpackning.

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00