Köttfärsrulle

KÖTTFÄRSRULLE – En underbar pajrulle med köttfärs 😛

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Köttfärsfyllning

 • 500 g köttfärs
 • 0,5 st gul lök
 • 0,5 liter vitkål
 • 1 röd paprika
 • 200 g philadlphiaost vitlök/örter
 • Sambal oelek
 • Salt och vitpeppar
 • Paprikapulver

Deg : 50 g smör, 6 dl vetemjöl, 2 dl vatten, 1 tsk bakpulver och 1 krm salt.

Topping : Ägg och sesamfrön eller vallmofrön

Gör så här

 1. Deg : Smält smör. Blanda smält smör och övriga ingredienser till en deg. Lägg in i kylen i 30 min.
 2. Köttfärsfyllning : Fräs köttfärs smuligt. Tillsätt hackad gul lök, strimlad vitkål och tärnad paprika (strimla vitkål med tex. osthyvel)
 3. När grönsakerna mjuknat: Rör ner philadelphiaost och smaka av med sambal oelek, salt och vitpeppar. Rör ner paprikapulver tills önskad färg. Låt köttfärsfyllningen svalna.
 4. Kavla ut degen i till 0,5 cm tjock rektangel. Bred ut köttfärsfyllning på degen (lämna 1 cm av degens kant fri från fyllning)
 5. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Rulla ihop som en rulltårta. Pensla ovansidan av köttfärsrullen med uppvispat ägg. Strö på frön.
 6. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 20 min. Servera med sallad och tex. VITLÖKSSÅS

Tips! Det går bra att byta ut hemgjord deg mot färdig smördeg om så önskas. Följ i så fall den ugnstemperatur och tillagningstid som står på smördegsrullens förpackning.

2
22

Jag ska inte lägga ner bloggen

Hej alla mina fina bästa bloggläsare. Jag har fastnat lite bakom kulisserna här i bloggen. Men idag ses vi. Kul tycker jag.

Jag fixar för fullt med alla recepten för jag vill att det ska bli så bra som möjligt för er att båda kunna förstå recepten enkelt och att ni snabbt ska kunna hitta det ni letar efter. Till hösten planerar jag att öka på med fler matrecept och det är särskilt husmanskost som jag skulle vilja ha mer av här inne.

Jag fick frågan om jag har planer på att lägga ner bloggen. Absolut inte! Jag älskar det jag håller på med och jag kommer att göra det så länge formatet blogg finns. Att jag även finns på sociala medier är inte negativt för bloggen, tvärtom. Det är ett hjälpmedel för mig att nå ut med det innehåll som jag skapar här inne.

I sociala medier får jag en nära kontakt med mina följare och det är otroligt roligt och värdefullt för mig. Jag är en ensamvarg som kan sittar i timmar framför datorn, förutom att jag har min familj runt mig så kan mina följare vara de enda som jag har kontakt med under en hel dag. Eller flera dagar också.

Här ligger Oscar och har det gott i fåtöljen. Jag låter barnen ha en slapp och kravlös sommar. De får göra i stort sett vad de vill under sommarlovet, vill de ta det lugnt en hel dag så får de göra det. Vill de vara med kompisar så får de det.

Det finns inga regler vad det gäller speltider, vill barnen spela tv-spel så får de göra det. Jag vill att de ska känna att de är lediga, verkligen lediga. Utan krav eller några tider att passa. Så gör jag, andra föräldrar gör på annat sätt.

Jag önskar er en fortsatt fin och härlig dag. KRAM

4
18

26 söta pajer

Hej alla mina vänner. Jag jobbar vidare med att samla olika recept i små album. Det är verkligen så roligt att göra små samligar av allt jag gjort under åren här i bloggen.

Denna gången har jag samlat ihop 26 recept på söta pajer 😛 Detta kommer nog bli ett av mina favoritalbum, jag älskar paj och gärna med en klick vaniljvisp till.

Under varje bild finns en rosa länk. Klicka på den så kommer ni till recepten KRAM

Jordgubbar och kola – Jordgubbspaj med dulce de leche

En galet god paj med äpple – Äppelpaj med cornflakes

En stor paj med hallon och blåbär – Smulpaj till många

Enkelt med fryst mango – Mangopaj

Smidigtillagning – Superenkel äppelpaj i micro

Hallongrottor blir en god paj – Hallongrottspaj

Såååå god paj med blåbär – Blåbärspaj

En stor äppelfavorit – Äppelpaj med hyvlat smör

Smaskig paj med banan – Bananpaj med choklad

Min stora favorit med rabarber – Världens godaste rabarberpaj

En mycket god limepaj – Key lime pie

Allas favorit med kola och banan – Banoffee paj

Enkel och god paj med röda vinbär – Vinbärspaj

Supergod äppelpaj – Äppelpaj med knäckigt täcke

God paj med rabarber – Rabarberpaj med smuldeg med kokos

Enkelt och gott med blåbär – Blåbärssmulpaj

Melwins stora favort med äpple – Äppelpaj med daim

En underbart god paj med kola – Kolapaj

En syrlig favoritpaj – Citronpaj med marängtäcke

Knäckig rabarberpaj – Rabarberpaj med knäckigt täcke

Lättbakad paj med citron – Citronpaj

Underbar paj med pecannötter – Pecannötpaj

God paj med nektariner – Nektarinpaj

Fantastisk paj med persika – Persikopaj

Ett säkert kort på alla bjudningar – Ananaspaj

Lättbakad äppelpaj – Äppelpaj med havretäcke

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
22