Köttfärsrulle
KÖTTFÄRSRULLE – En underbar pajrulle med köttfärs 😛
Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs
Köttfärsfyllning
- 500 g köttfärs
- 0,5 st gul lök
- 0,5 liter vitkål
- 1 röd paprika
- 200 g philadlphiaost vitlök/örter
- Sambal oelek
- Salt och vitpeppar
- Paprikapulver
Deg : 50 g smör, 6 dl vetemjöl, 2 dl vatten, 1 tsk bakpulver och 1 krm salt.
Topping : Ägg och sesamfrön eller vallmofrön
Gör så här
- Deg : Smält smör. Blanda smält smör och övriga ingredienser till en deg. Lägg in i kylen i 30 min.
- Köttfärsfyllning : Fräs köttfärs smuligt. Tillsätt hackad gul lök, strimlad vitkål och tärnad paprika (strimla vitkål med tex. osthyvel)
- När grönsakerna mjuknat: Rör ner philadelphiaost och smaka av med sambal oelek, salt och vitpeppar. Rör ner paprikapulver tills önskad färg. Låt köttfärsfyllningen svalna.
- Kavla ut degen i till 0,5 cm tjock rektangel. Bred ut köttfärsfyllning på degen (lämna 1 cm av degens kant fri från fyllning)
- Pensla kanterna med uppvispat ägg. Rulla ihop som en rulltårta. Pensla ovansidan av köttfärsrullen med uppvispat ägg. Strö på frön.
- Grädda mitt i ugnen 225° i ca 20 min. Servera med sallad och tex. VITLÖKSSÅS
Tips! Det går bra att byta ut hemgjord deg mot färdig smördeg om så önskas. Följ i så fall den ugnstemperatur och tillagningstid som står på smördegsrullens förpackning.