Rostad blomkål
Hej med ett supergott grönsakstips. Nu är det säsong för blomkål och då tycker jag att ni ska passa på att ugnsrosta blomkålen och krydda den med vitlök. Det är sååååå gott!
Man kan inte annat än älska rostad blomkål tänker jag. Mmmm… smaskens. Det är så fantastiskt gott som tillbehör till mat eller att bara mumsa i sig som ett nyttigt snacks 😛 Så här enkelt gör ni:
ROSTAD BLOMKÅL (använd 1 helt blomkålshuvud)
Recept
- 0,5 dl rapsolja
- 2 vitlöksklyftor
- Salt och vitpeppar
- 1 färsk blomkål
Gör så här
- Häll rapsolja i en ugnsform. Pressa ner vitlök. Tillsätt salt och vitpeppar efter tycke.
- Bryt blomkål i buketter. Skär varje bukett i 3-4 bitar. Lägg ner bitarna i ugnsformen. Blanda runt.
- Tillaga mitt i ugnen 225° tills fin färg (20-30 min) Rör runt någon gång under tillagningen. För mer färg kan ni höja ugnstemperaturen till 250° den sista stunden.
Blomkål i ugn är fantastiskt gott
Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker
Lätt som en plätt blir ett blomkålshuvud något av det godaste man kan äta. Lycka till!