Rostad blomkål

Hej med ett supergott grönsakstips. Nu är det säsong för blomkål och då tycker jag att ni ska passa på att ugnsrosta blomkålen och krydda den med vitlök. Det är sååååå gott!

Man kan inte annat än älska rostad blomkål tänker jag. Mmmm… smaskens. Det är så fantastiskt gott som tillbehör till mat eller att bara mumsa i sig som ett nyttigt snacks 😛 Så här enkelt gör ni:

ROSTAD BLOMKÅL (använd 1 helt blomkålshuvud)

Recept

 • 0,5 dl rapsolja
 • 2 vitlöksklyftor
 • Salt och vitpeppar
 • 1 färsk blomkål

Gör så här

 1. Häll rapsolja i en ugnsform. Pressa ner vitlök. Tillsätt salt och vitpeppar efter tycke.
 2. Bryt blomkål i buketter. Skär varje bukett i 3-4 bitar. Lägg ner bitarna i ugnsformen. Blanda runt.
 3. Tillaga mitt i ugnen 225° tills fin färg (20-30 min) Rör runt någon gång under tillagningen. För mer färg kan ni höja ugnstemperaturen till 250° den sista stunden.

Blomkål i ugn är fantastiskt gott

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Lätt som en plätt blir ett blomkålshuvud något av det godaste man kan äta. Lycka till!

0
14

Pannkaksrulle med tacofärs

Hej vänner. Idag är det väl ändå dags för ett nytt matrecept att få komma in här på bloggen. Mina barn är tokiga i pannkaksrulle med tacofärs och jag tycker också att det är så smaskigt 😛 Särskilt med pizzasallad till.

Ibland steker jag ny tacofärs när jag gör pannkaksrulle och ibland använder jag tacorester till rullen. Varje gång vi får tacorester så sparar jag den färdigkryddade färsen i frysen, tillslut är det tillräckligt mycket att laga något gott av.

Vill ni förbereda så kan ni göra pannkakan dagen innan ni rullar ihop den. Förvara i så fall pannkakan i kylen under natten. Det går även att rulla ihop pannkaksrullen med köttfärs dagen innan om ni vill det. Gratinera innan servering. Lycka till!

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

PANNKAKSRULLE MED TACOFÄRS

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Pannkaka

 • 3 ägg
 • 6 dl mjölk
 • 3 dl vetemjöl
 • 0,5 tsk salt

Tacofärs : 800 g köttfärs, 2 påsar tacokrydda och vatten

Topping : Tomat och Ost

Gör så här

 1. Tacofärs : Stek köttfärsen smulig. Rör ner tacokrydda och tillsätt vatten efter anvisningen på kryddpåsarna. Låt vattnet koka in på låg värme.
 2. Pannkaka : Vispa ihop ägg, 3 dl mjölk, vetemjöl och salt till en slät smet. Vispa sedan ner 3 dl mjölk till.
 3. Häll smeten i en pappersklädd och smord djup långpanna 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 20 min.
 4. Stjälp upp pannkakan på ett nytt bakplåtspapper. Bred ut tacofärs och rulla ihop som en rulltårta. Täck med skivad tomat och ostskivor.
 5. Gratinera mitt i ugnen 225° tills osten fått fin färg (ca 10 min) Servera pannkaksrulle med tex. en enkel PIZZASALLAD 

Pannkaksrulle med tacofärs är barnens favorit

Vill ni ha sås som tillbehör så passar det bra med en vitlökssås

Så här ser pannkakan ut när den är färdiggräddad. Precis som en vanlig ugnspannkaka 😀

När ni rullat ihop pannkaksrullen med tacofärs så går det enkelt att placera ut skivad tomat på toppen. Täck tomatskivorna med hyvlad ost. Pannkaksrulle är även gott att ta med sig i matlåda. KRAM

0
32

Hitta i bloggen

Hej kompisar ♥

Nu har jag fått hjälp med att få fram alla mina kategorier som recepten är indelade i.

På datorn trycker ni där det står ”kategorisida” långt upp till vänster för att hitta de olika kategorierna. På telefonen trycker ni först på de tre strecken långt upp till höger och sedan på ”kategorisida

Jag vet att många även använder google för att hitta ett speciellt recept. Skriv ”edith + det ordet som ni söker efter” tex. edith pannkaka på google så hittar ni enkelt till det receptet ni letar efter. Bildsök är allra bäst.

Ni kan även söka direkt här inne i bloggen. Tryck på det som ser ut som ett förstoringsglas. Då kommer det fram en sökruta. Skriv in ordet som ni vill ha träff på och avsluta med att trycka på sök eller enter.

Är det något recept som ni inte hittar kan ni skicka ett mail till mig: madame-edith@live.se eller lämna en kommentar så löser jag det.

Eftersom jag på bilden håller ett fat med bröd så måste jag ju få tipsa er om att kika in i min kategori FRALLOR där finns många fina brödrecept. Jag tycker att det är jättekul om ni vill testa några av recepten.

Fortsatt fin dag. Stor kram!

0
15