Fyllda pizzabullar

Hej med vĂ€rldens godaste pizzabullar 😛 Om jag skulle fĂ„ vĂ€lja endast ett recept frĂ„n min blogg och tipsa er om, dĂ„ Ă€r det detta receptet pĂ„ pizzabullar ni skulle fĂ„ av mig. Godare pizzabullar finns inte. De Ă€r sĂ„ galet, alldeles fantastiskt goda.

Pizzabullar Ă€r perfekt till frukost, picknick, till soppa, som mellanmĂ„l eller nĂ€r som helst nĂ€r man Ă€r sugen pĂ„ nĂ„got extra gott. Jag fick receptet av min mamma för mĂ„nga Ă„r sedan och nu fĂ„r ni det av mig 😀 Lova att ni testar!

Följ lĂ€nken för fler recept pĂ„ bröd – 50 brödrecept

FYLLDA PIZZABULLAR (24 st)

Baka Àven goda PIZZABULLAR MED BACON

Deg

  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 25 g jĂ€st
  • 2 tsk salt
  • ca 11 dl vetemjöl

Röra : 2 dl creme fraiche (34%) 1 msk potatismjöl, 2 msk pizzakrydda, Salt och vitpeppar

Fyllning : 250 g riven ost, 150 g rökt skinka och 2 stora konserver champinjoner

Gör sÄ hÀr

  1. Deg steg 1 : VÀrm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jÀsten med blandningen. Arbeta in salt och vetemjöl. JÀs degen i bunken under bakduk i 30 min.
  2. Röra : Rör ihop creme fraiche och potatismjöl. Smula ner pizzakrydda och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Fyllning : Rör ner riven ost, strimlad skinka och skivade champinjoner i röran.
  4. Deg steg 2 : Dela degen i 4 delar. Dela varje del i 6 bitar. Forma varje bit till en rund kaka.
  5. Fördela ut fyllning pÄ varje degkaka. StÀng igen ordentligt sÄ fyllningen hamnar i mitten. Se bild nedan.
  6. LÀgg pizzabullarna pÄ ugnsplÄtar med skarven nedÄt. Nagga. LÄt jÀsa under bakduk i 20 min. GrÀdda mitt i ugnen 200° i ca 15 min.

Godare pizzabullar finns inte

Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd

HÀr ser ni fyllningen. Om ni vill kan ni röra ihop den i god tid, tex. dagen innan ni bakar ihop degen.

Nedan ser ni hur jag fördelar ut fyllning pÄ varje degkaka och sedan nyper ihop degen sÄ den sluter helt tÀtt. Degen ska formas som en rund boll med fyllning i mitten.

NÀr pizzabullarna var fÀrdiggrÀddade hemma hos oss sÄ kom det en liten Oscar i full fart. Han var sugen pÄ att provsmaka.

SÄ krÀmig och god blir fyllningen i bullarna. Mmmm
 Det gÄr bra att frysa pizzabullarna om ni vill. Tina sedan bullarna i tex. micro.

Lycka till alla ni som testar detta receptet ♄ KRAM

4
36

InlÀgget innehÄller annonslÀnkar

Mintchokladfluff

MINTCHOKLADFLUFF – Alldeles fantastiskt god 😛

Gör Àven en zoofluff och en mjölkchokladfluff

Recept

  • 3 dl vispgrĂ€dde
  • 200 g mjölkchoklad med mintsmak (tex. marabou mintkrokant)

Gör sÄ hÀr

  1. VÀrm vispgrÀdde riktigt hett i en kastrull. FÄr ej koka!
  2. Bryt chokladen i bitar och lÄt den smÀlta i den heta grÀdden. Rör.
  3. LÄt grÀdden svalna i kylen i 5 timmar eller lÀngre.
  4. Elvispa den kylskĂ„pskalla mintgrĂ€dden till önskad konsistens. AnvĂ€nd mintchokladfluff som tĂ„rtfyllning eller tex. till kladdkaka 😛

Hej kompisar. Idag blev det en riktig gofika hemma hos oss. Wilma bakade kladdkaka och gjorde mintchokladfluff som hon serverade till kladdkakan. Fluff Àr ett enkelt sÀtt att göra kladdkakan extra god. Servera fluff istÀllet för vispgrÀdde. Goda munkar blev det till fikat ocksÄ.

SkĂ„len som munkarna ligger i hittar ni pĂ„ Jotex HÄR

Vi tÀnde den söta ljuslyktan idag, den som jag skrev om i ett tidigare inlÀgg. Jag tycker den Àr sÄ fin.

Oscar passade pĂ„ att smaka pĂ„ den smaksatta grĂ€dden. Mums
 Fluff med mintsmak Ă€r sÄÄÄÄ gott. Fortsatt trevlig kvĂ€ll. Kram frĂ„n oss.

2
16

InlÀgget innehÄller annonslÀnkar

KöttfÀrs Africana

Tjholahoppsan hejsan kompisar ♄ KöttfĂ€rs africana kan ni tĂ€nka er sĂ„ gott! Detta Ă€r en köttfĂ€rsrĂ€tt som jag sĂ€ger – NI MÅSTE TESTA – annars missar ni nĂ„got.

SĂ„ smaskigt och vrĂ„lgott. En underbar köttfĂ€rsröra som Ă€r krĂ€mig med underbara smaker som passar sĂ„ bra ihop. Receptet hamnar i kategorin EDITHS BÄSTA tillsammans med mina andra allra bĂ€sta recept. VarsĂ„goda, hĂ€r kommer min variant av köttfĂ€rs africana :

KÖTTFÄRS AFRICANA (5-6 port)

Följ lĂ€nken för fler köttfĂ€rsrecept – 30 recept med köttfĂ€rs

Recept

  • 1 paket bacon (140 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 500 g köttfĂ€rs
  • 1 grönsaksbuljong (tĂ€rning)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 dl grĂ€dde
  • 0,5 dl tomatpurĂ©
  • Salt, vitpeppar och cayennepeppar
  • 1 banan
  • 1,5 dl jordnötter

Gör sÄ hÀr

  1. Klipp bacon rakt ner i stekpannan. Knaperstek. LÀgg Ät sidan.
  2. Hacka och frĂ€s gul lök tillsammans med curry. LĂ€gg i köttfĂ€rs och stek den smulig. LĂ€gg i buljongtĂ€rning. Pressa ner vitlök. En vitlökspress med skivare hittar ni hos Cervera HÄR
  3. TÀrna paprika och blanda ner i fÀrsen.
  4. Rör ner grÀdde och tomatpuré. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar (tillsÀtt mer curry om sÄ önskas)
  5. LÄt köttfÀrsröran stÄ pÄ lÄg vÀrme tills riset kokat klart. Blanda ner bacon, skivad banan och jordnötter strax innan servering. Servera köttfÀrs africana med tex. ris och sallad

Missa inte detta köttfÀrsrecept

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfĂ€rs

HĂ€r ser ni nĂ„gra bilder som jag fotade under tillagningen. Det luktade fantastiskt gott i köket nĂ€r alla kryddor rördes ner i köttfĂ€rsröran 😛

Jag tycker att banan Ă€r jĂ€ttegott till denna köttfĂ€rsrĂ€tten, riktigt smaskigt. Skulle inte banan vara eran favorit sĂ„ kan ni enkelt hoppa över det. Lycka till och glöm inte att trycka pĂ„ ♄ hĂ€r under om ni tycker om receptet KRAM

2
141