Fyllda pizzabullar
Hej med vĂ€rldens godaste pizzabullar đ Om jag skulle fĂ„ vĂ€lja endast ett recept frĂ„n min blogg och tipsa er om, dĂ„ Ă€r det detta receptet pĂ„ pizzabullar ni skulle fĂ„ av mig. Godare pizzabullar finns inte. De Ă€r sĂ„ galet, alldeles fantastiskt goda.
Pizzabullar Ă€r perfekt till frukost, picknick, till soppa, som mellanmĂ„l eller nĂ€r som helst nĂ€r man Ă€r sugen pĂ„ nĂ„got extra gott. Jag fick receptet av min mamma för mĂ„nga Ă„r sedan och nu fĂ„r ni det av mig đ Lova att ni testar!
Följ lĂ€nken för fler recept pĂ„ bröd â 50 brödrecept
FYLLDA PIZZABULLARÂ (24 st)
Baka Àven goda PIZZABULLAR MED BACON
Deg
- 5 dl vatten
- 0,5 dl rapsolja
- 25 g jÀst
- 2 tsk salt
- ca 11 dl vetemjöl
Röra : 2 dl creme fraiche (34%) 1 msk potatismjöl, 2 msk pizzakrydda, Salt och vitpeppar
Fyllning : 250 g riven ost, 150 g rökt skinka och 2 stora konserver champinjoner
Gör sÄ hÀr
- Deg steg 1 : VÀrm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jÀsten med blandningen. Arbeta in salt och vetemjöl. JÀs degen i bunken under bakduk i 30 min.
- Röra : Rör ihop creme fraiche och potatismjöl. Smula ner pizzakrydda och smaka av med salt och vitpeppar.
- Fyllning : Rör ner riven ost, strimlad skinka och skivade champinjoner i röran.
- Deg steg 2Â : Dela degen i 4 delar. Dela varje del i 6 bitar. Forma varje bit till en rund kaka.
- Fördela ut fyllning pÄ varje degkaka. StÀng igen ordentligt sÄ fyllningen hamnar i mitten. Se bild nedan.
- LÀgg pizzabullarna pÄ ugnsplÄtar med skarven nedÄt. Nagga. LÄt jÀsa under bakduk i 20 min. GrÀdda mitt i ugnen 200° i ca 15 min.
Godare pizzabullar finns inte
Hitta utan bilder â Lista med fyllda och smaksatta bröd
HÀr ser ni fyllningen. Om ni vill kan ni röra ihop den i god tid, tex. dagen innan ni bakar ihop degen.
Nedan ser ni hur jag fördelar ut fyllning pÄ varje degkaka och sedan nyper ihop degen sÄ den sluter helt tÀtt. Degen ska formas som en rund boll med fyllning i mitten.
NÀr pizzabullarna var fÀrdiggrÀddade hemma hos oss sÄ kom det en liten Oscar i full fart. Han var sugen pÄ att provsmaka.
SÄ krÀmig och god blir fyllningen i bullarna. Mmmm⊠Det gÄr bra att frysa pizzabullarna om ni vill. Tina sedan bullarna i tex. micro.
Lycka till alla ni som testar detta receptet â„ KRAM