ANNONS

Så tillagar jag lax i ugn

/

perfekt laxfile ugn
Hej alla mina fantastiska läsare.

Flera gånger i veckan får jag frågan om hur jag tillagar lax i ugn 😀

Jag älskar att få frågor från er och jag svarar gärna. Eftersom ni är många som undrar så skriver jag även mitt svar här så alla kan ta del av det.

Man kan tillaga lax i ugn på flera sätt. Jag har testat olika tider och ugnstemperaturer och detta sättet gillar jag bäst.

.

LAX I UGN – Enkel tillagning

  1. Krydda laxfiléer (ca 125 g/st) med salt och vitpeppar på ena sidan. Vänd på laxen och krydda med citronpeppar på den andra sidan.
  2. Tillaga laxen mitt i ugnen 200° ca 12-14 min. Använder ni termometer ska den visa 52°

Man kan äta laxen direkt efter tillagning om man vill. Jag älskar kall lax så jag brukar göra den dagen innan servering och äta den kall.

På bilden ovan har jag precis plockat ut lax från kylen, därför ligger laxfiléerna lite på varandra, det ska de inte göra under tillagningen.

Serveringsförslag hittar ni HÄR

Lycka till! KRAM

1
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00