ANNONS
Integritet på Tailsweep

Räkpasta med vitlök

/

Hej med ett 5-minuters middagstips 😀 Detta är en räkpasta som går mycket snabbt att tillaga. Koka ihop en sås. Vitlök, gräslök och dill ger såsen en fantastisk smak.

Använd fryst gräslök och dill om ni vill skynda på så mycket som möjligt. Medan såsen småkokar så kokar ni pasta. Rör ner räkor i såsen strax innan servering, sedan är det bara att äta och njuta. Mums…

RÄKPASTA MED VITLÖK (4-5 port)

Gör även goda RÄKTOAST

Recept

  • 1,5 dl vatten
  • 1 fiskbuljong (tärning)
  • 1,5 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche (34 %)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 0,5 dl hackad dill
  • Salt och citronpeppar
  • 2 burkar räkor i lag

Gör så här

  1. Hetta upp vatten. Lägg i buljongtärning. Låt den smälta.
  2. Häll på grädde och creme fraiche. Pressa ner vitlök.
  3. Rör ner gräslök och dill. Smaka av med salt och citronpeppar. Låt såsen småputtra medan pastan kokar klart.
  4. Häll av lagen från räkorna. Rör ner räkor i såsen strax innan servering. Servering : Pasta, räksås, sallad och tex. DETTA BRÖDET

En snabb middag med max 5 minuter arbetsinsats

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

Fryst dill och gräslök ger lika mycket smak som om ni använder färsk. Frysta örter är perfekt tycker jag eftersom det är så smidigt att använda. Färdighackat och klart.

Räkor i lag är gott, det brukar jag använda. Vill ni använda andra räkor så gör ni det. Frysta eller handskalade räkor är också gott. Mängden räkor avgör ni själva, ni kan ta både mer eller mindre än den mängden som jag skrivit i receptet. Lycka till!

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00