ANNONS

Räkpasta med vitlök

/

festlig vitlök skaldjur
Hej med ett 5-minuters middagstips 😀

Detta är en räkpasta som går mycket snabbt att tillaga.

Koka ihop en sås. Vitlök, gräslök och dill ger såsen en fantastisk smak. Använd fryst gräslök och dill om ni vill skynda på så mycket som möjligt. Medan såsen småkokar så kokar ni pasta.

Rör ner räkor i såsen strax innan servering, sedan är det bara att äta och njuta. Mums…

vitlökssås räkor lag

RÄKPASTA MED VITLÖK (4-5 port)

Följ länken för fler recept med räkor – kategori SKALDJUR

Recept

  • 1,5 dl vatten
  • 1 fiskbuljong (tärning)
  • 1,5 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche (34 %)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 0,5 dl hackad dill
  • Salt och citronpeppar
  • 2 burkar räkor i lag

Gör så här:

  1. Hetta upp vatten. Lägg i buljongtärning. Låt den smälta.
  2. Häll på grädde och creme fraiche. Pressa ner vitlök.
  3. Rör ner gräslök och dill. Smaka av med salt och citronpeppar. Låt såsen småputtra medan pastan kokar klart.
  4. Häll av lagen från räkorna. Rör ner räkor i såsen strax innan servering.

Servering : Pasta, räksås, sallad och tex. DETTA BRÖDET

En snabb middag med max 5 minuter arbetsinsats

gräslök dill vitlök

räkor vitlök creme fraiche grädde
Fryst dill och gräslök ger lika mycket smak som om ni använder färsk.

Frysta örter är perfekt tycker jag eftersom det är så smidigt att använda. Färdighackat och klart.

Räkor i lag är gott, det brukar jag använda. Vill ni använda andra räkor så gör ni det. Frysta eller handskalade räkor är också gott. Mängden räkor avgör ni själva, ni kan ta både mer eller mindre än den mängden som jag skrivit i receptet. Lycka till!

räkpasta creme fraiche vitlök

skaldjur pasta räkor

lyxig räkor vitlökssås

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00