Blåbärspaj med smuldeg med kokos
Hej med bilder och recept på vårat eftermiddagsfika. Hela (eller i alla fall nästan hela) mitt flöde både på facebook och Instagram är fyllt av bilder på blåbär just nu. Det verkar vara gott om blåbär i blåbärsskogen i år. Härligt!
Jag blir så sugen av alla blåbärsbilderna så idag gjorde jag och Oscar en enkel blåbärspaj 😛 Vi använde frysta blåbär. För att göra pajen extra god tillsatte vi kokos i smuldegen mmm… så smaskigt!
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber
BLÅBÄRSPAJ MED KOKOSTÄCKE
Följ länken till fler blåbärsrecept – 15 recept med blåbär
Recept
- 2 paket frysta blåbär (totalt ca 500 g)
- 0,5 msk potatismjöl
- 100 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl kokos
- 1 dl havregryn
Gör så här
- Häll frysta blåbär i en liten ugnsform, tex. en pajform. Vänd runt blåbär med potatatismjöl.
- Arbeta med fingertopparna ihop smör, strösocker, vetemjöl, kokos och havregryn. Smula degen över blåbären. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 35 min. Servera blåbärspajen med tex. vaniljvisp eller vaniljglass
3 minuter arbetsinsats ger en fantastiskt god blåbärspaj
TIPS! Självklart går det lika bra att använda färska blåbär (då kan ni hoppa över potatismjölet)
Att vända runt frysta blåbär med lite potatismjöl gör så blåbären släpper ifrån sig mindre vätska. Oscar hjälpte till att fördela ut smuldegen över våra frysta blåbär och sedan fick blåbärspajen hoppa in i ugnen. Snabbt och lätt.
Lycka till alla ni som vill testa att baka denna supergoda blåbärspajen ♥ KRAM