Hallonrutor med kardemumma
Hej ♥ Nu mina kompisar ska ni få ett riktigt bra recept av mig. Saftiga hallonrutor som är världsgoda! Ni måste-måste-måste testa att baka dem. Betyget blir 10 av 10 hälsar Ludwig.
Jag har skrivit receptet på ett så enkelt sätt som möjligt och jag håller tummarna för att ni ska älska denna hallonkakan lika mycket som vi här hemma gör.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor
HALLONRUTOR MED KARDEMUMMA (ca 12 st)
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
Kaksmet
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 3/4 dl mjölk
Fyllning : 4 dl frysta hallon
Topping : 0,5 msk hel kardemumma, 75 g smör, 2 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Topping : Mortla kardemumma. Arbeta ihop alla ingredienser till toppingen och ställ åt sidan (nyp ihop med fingertopparna eller använd en elvisp)
- Kaksmet : Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk.
- Häll smeten i en pappersklädd smord ugnsform ca 30×20 cm. Strö på frysta hallon och sprid ut topping överst.
- Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 45 min. (kolla med provsticka) Låt sedan svalna helt. Servera hallonrutor som en kaka att äta med handen eller servera med tex. vaniljvisp.
En hallonkaka i kategorin Ediths Bästa
Tips! Baka gärna kakan dagen innan servering.
Frysta hallon som fördelas ut över en sockerkakssmet. Följ länken för att se en bild på formen jag använde. En topping smaksatt med kardemumma gör hallonkakan fantastiskt god. Grädda tills kakan är torr när ni känner med en provsticka.
När hallonkakan svalnat går det enkelt att skära upp den i rutor. Om ni bakar kakan dagen innan servering så kan ni efter att kakan svalnat lägga en skärbräda över formen. Låt sedan kakan stå i rumstemperatur under natten.
Tryck gärna på ♥ här under om ni blir sugna på att baka denna hallonkakan. KRAM