Hallonrutor med kardemumma

Hej ♥ Nu mina kompisar ska ni få ett riktigt bra recept av mig. Saftiga hallonrutor som är världsgoda! Ni måste-måste-måste testa att baka dem. Betyget blir 10 av 10 hälsar Ludwig.

Jag har skrivit receptet på ett så enkelt sätt som möjligt och jag håller tummarna för att ni ska älska denna hallonkakan lika mycket som vi här hemma gör.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

HALLONRUTOR MED KARDEMUMMA (ca 12 st)

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Kaksmet

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3/4 dl mjölk

Fyllning : 4 dl frysta hallon

Topping : 0,5 msk hel kardemumma, 75 g smör, 2 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Topping : Mortla kardemumma. Arbeta ihop alla ingredienser till toppingen och ställ åt sidan (nyp ihop med fingertopparna eller använd en elvisp)
  2. Kaksmet : Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk.
  4. Häll smeten i en pappersklädd smord ugnsform ca 30×20 cm. Strö på frysta hallon och sprid ut topping överst.
  5. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 45 min. (kolla med provsticka) Låt sedan svalna helt. Servera hallonrutor som en kaka att äta med handen eller servera med tex. vaniljvisp.

En hallonkaka i kategorin Ediths Bästa

Tips! Baka gärna kakan dagen innan servering.

Frysta hallon som fördelas ut över en sockerkakssmet. Följ länken för att se en bild på formen jag användeEn topping smaksatt med kardemumma gör hallonkakan fantastiskt god. Grädda tills kakan är torr när ni känner med en provsticka.

När hallonkakan svalnat går det enkelt att skära upp den i rutor. Om ni bakar kakan dagen innan servering så kan ni efter att kakan svalnat lägga en skärbräda över formen. Låt sedan kakan stå i rumstemperatur under natten.

Tryck gärna på ♥ här under om ni blir sugna på att baka denna hallonkakan. KRAM

6
57

Vaniljglass med turkisk peppar

Hej vänner med ett snabbt och enkelt tips. Detta är så galet gott så man kan inte få nog. Världens godaste tycker jag. Och Oscar också ♥

Vi använder en vaniljglass, inte en hemgjord vaniljglass utan en köpt, och krossad turkisk peppar och så blandar vi ihop det. Man kan mosa med en sked eller ännu enklare blanda ihop allt med en elvisp. Detta måste ni testa!

Vill ni även baka en kaka med turkisk peppar så klicka på rosa länken – Lakritssnittar med turkisk peppar

VANILJGLASS MED TURKISK PEPPAR

Alldeles fantastiskt gott! 😛

Recept

  • 1 påse turkisk peppar
  • 2 liter vaniljglass

Gör så här

  1. Krossa turkisk peppar
  2. Blanda ihop en något tinad vaniljglass med krossad turkisk peppar (använd en sked eller kör sakta med elvisp)

Servering : Servera glassen som en mjukglass direkt efter ni blandat ihop den eller ställ in i frysen tills glassen fryst till önskad konsistens.

Tips! Lägg en handduk över den oöppnade påsen med turkisk peppar och krossa det hårda godiset försiktigt med tex. en hammare eller ”pinnen” till en mortel. Eller krossa turkisk peppar direkt i en mortel.

Vaniljglass med turkisk peppar är världens godaste

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter

Och en – Lista med cheesecake, glassås & glass

Här ser ni turkisk peppar efter jag krossat den. Hur stort eller smått ni krossar lakritsgodiset bestämmer ni själva, helt efter eget tycke.

Med elvisp går det enkelt att blanda ihop krossad lakrits och vaniljglass. Vispa på låg hastighet så inte glassen blir för lös. Lycka till!

0
16

Blåbärspaj med smuldeg med kokos

Hej med bilder och recept på vårat eftermiddagsfika. Hela (eller i alla fall nästan hela) mitt flöde både på facebook och Instagram är fyllt av bilder på blåbär just nu. Det verkar vara gott om blåbär i blåbärsskogen i år. Härligt!

Jag blir så sugen av alla blåbärsbilderna så idag gjorde jag och Oscar en enkel blåbärspaj 😛 Vi använde frysta blåbär. För att göra pajen extra god tillsatte vi kokos i smuldegen mmm… så smaskigt!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

BLÅBÄRSPAJ MED KOKOSTÄCKE

Följ länken till fler blåbärsrecept – 15 recept med blåbär

Recept

  • 2 paket frysta blåbär (totalt ca 500 g)
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kokos
  • 1 dl havregryn

Gör så här

  1. Häll frysta blåbär i en liten ugnsform, tex. en pajform. Vänd runt blåbär med potatatismjöl.
  2. Arbeta med fingertopparna ihop smör, strösocker, vetemjöl, kokos och havregryn. Smula degen över blåbären. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 35 min. Servera blåbärspajen med tex. vaniljvisp eller vaniljglass

3 minuter arbetsinsats ger en fantastiskt god blåbärspaj

TIPS! Självklart går det lika bra att använda färska blåbär (då kan ni hoppa över potatismjölet)

Att vända runt frysta blåbär med lite potatismjöl gör så blåbären släpper ifrån sig mindre vätska. Oscar hjälpte till att fördela ut smuldegen över våra frysta blåbär och sedan fick blåbärspajen hoppa in i ugnen. Snabbt och lätt.

Lycka till alla ni som vill testa att baka denna supergoda blåbärspajen ♥ KRAM

2
19