ANNONS

Hallonrutor med kardemumma

/

hallon rutor långpanna ediths bästa
Hej ♥ Nu mina kompisar ska ni få ett riktigt bra recept av mig.

Saftiga hallonrutor som är världsgoda!

Ni måste-måste-måste testa att baka dem. Betyget blir 10 av 10 hälsar Ludwig.

Jag har skrivit receptet på ett så enkelt sätt som möjligt och jag håller tummarna för att ni ska älska denna hallonkakan lika mycket som vi här hemma gör. Här kommer mitt enkla recept :

hallonkaka rutor hembakat

HALLONRUTOR MED KARDEMUMMA (ca 12 st)

Följ länken för fler recept med bär – Kategori BÄR

Kaksmet

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3/4 dl mjölk

Fyllning : 4 dl frysta hallon

Topping : 0,5 msk hel kardemumma, 75 g smör, 2 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Topping : Mortla kardemumma. Arbeta ihop alla ingredienser till toppingen och ställ åt sidan (nyp ihop med fingertopparna eller använd en elvisp)
  2. Kaksmet : Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk.
  4. Häll smeten i en pappersklädd smord ugnsform ca 30×20 cm. Strö på frysta hallon och sprid ut topping överst.
  5. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 45 min. (kolla med provsticka) Låt sedan svalna helt.

Servera hallonrutor som en kaka att äta med handen eller servera med tex. vaniljvisp.

En hallonkaka i kategorin Ediths Bästa

Tips! Baka gärna kakan dagen innan servering.

hallon frysta kaka topping

kardemumma hallon lättbakat
Frysta hallon som fördelas ut över en sockerkakssmet.

Följ länken för att se en bild på formen jag använde.

En topping smaksatt med kardemumma gör hallonkakan fantastiskt god. Grädda tills kakan är torr när ni känner med en provsticka.

hallonkaka saftigaste godaste

supergod hallonkaka rutorna
När hallonkakan svalnat går det enkelt att skära upp den i rutor.

Om ni bakar kakan dagen innan servering så kan ni efter att kakan svalnat lägga en skärbräda över formen. Låt sedan kakan stå i rumstemperatur under natten.

Lycka till!

rutor hallonkaka saftigast

hallonkaka topping rutor bästa
Tryck gärna på ♥ här under om ni blir sugna på att baka denna hallonkakan. KRAM

bakblogg hallon största

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

6
26

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00