ANNONS
Integritet på Tailsweep

Blåbärskaka med havregryn

/

Gokväll kompisar ♥ Hoppas att allt är bra med er. Igår cyklade Tilde, Fredrik och Oscar till blåbärsskogen och plockade blåbär 😛 Det finns sååå mycket blåbär i skogen hälsar de. Det är ett riktigt blåbärsår i år. Kul!

Tilde tyckte att vi skulle testa fram några nya blåbärsrecept till bloggen så idag bakade vi en blåbärskaka. En blåbärskaka med havregryn gjorde vi. Vi åt blåbärskakan som en mördegskaka med handen men självklart kan man servera kakan med en klick vaniljvisp om man är sugen på det.

BLÅBÄRSKAKA MED HAVREGRYN (9-12 bitar)

Följ länken för fler blåbärsrecept – 15 recept med blåbär

Mördegsbotten

100 g kallt smör (tärnat)

1 dl strösocker

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 ägg

Fyllning : 4 dl blåbär

Topping : 25 g smör, 3/4 dl strösocker, 1,5 dl havregryn och 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Topping: Smält smör. Blanda ihop allt till toppingen och ställ åt sidan.
  2. MördegsbottenArbeta ihop allt (utom ägg) Använd fingertopparna. Vispa sedan med en gaffel upp ägget och blanda in även det.
  3. Tryck ut mördegen i botten av en springform Ø ca 24 cm. (klä gärna formen med bakpapper först)
  4. Fyllning: Strö ut blåbär över mördegen. Fördela ut topping överst.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° ca 20-25 min. Tryck försiktigt ner havregrynen något i blåbären efter kakan gräddats klart. Låt blåbärskakan svalna helt, tex. i kylskåp. Pudra gärna florsocker över kakan innan servering.

En lättbakad och mycket god blåbärskaka med mördegsbotten

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber

Här har Tilde blandat ihop havregryn med smält smör, socker och vaniljsocker. Handplockade fina blåbär från blåbärsskogen ligger i en urtvättad glassburk. På bilderna nedan ser ni när vi arbetade ihop degen som vi skulle använda som botten till våran kaka.

Blåbärskakan har en mördeg som botten och blir därför kompakt. Den är mycket god kan jag lova! Toppa gärna kakan med florsocker. KRAM ♥

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00