Blåbärskaka med havregryn
Sött
,Hoppas att allt är bra med er. Igår cyklade Tilde, Fredrik och Oscar till blåbärsskogen och plockade blåbär 😛 Det finns sååå mycket blåbär i skogen hälsar de. Det är ett riktigt blåbärsår i år. Kul!
Tilde tyckte att vi skulle testa fram några nya blåbärsrecept till bloggen så idag bakade vi en blåbärskaka. En blåbärskaka med havregryn gjorde vi. Vi åt blåbärskakan som en mördegskaka med handen men självklart kan man servera kakan med en klick vaniljvisp om man är sugen på det.
BLÅBÄRSKAKA MED HAVREGRYN (9-12 bitar)
Följ länken för fler blåbärsrecept – 15 recept med blåbär
Mördegsbotten
- 100 g kallt smör (tärnat)
- 1 dl strösocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 ägg
Fyllning : 4 dl blåbär
Topping : 25 g smör, 3/4 dl strösocker, 1,5 dl havregryn och 2 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Topping : Smält smör. Blanda ihop allt till toppingen och ställ åt sidan.
- Mördegsbotten : Arbeta ihop allt (utom ägg) Använd fingertopparna. Vispa sedan med en gaffel upp ägget och blanda in även det.
- Tryck ut mördegen i botten av en springform Ø ca 24 cm. (klä gärna formen med bakpapper först)
- Fyllning : Strö ut blåbär över mördegen. Fördela ut topping överst.
- Grädda mitt i ugnen 200° ca 20-25 min. Tryck försiktigt ner havregrynen något i blåbären efter kakan gräddats klart. Låt blåbärskakan svalna helt, tex. i kylskåp. Pudra gärna florsocker över kakan innan servering.
En lättbakad och mycket god blåbärskaka med mördegsbotten
Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber
På bilderna nedan ser ni när vi arbetade ihop degen som vi skulle använda som botten till våran kaka.
Toppa gärna kakan med florsocker. KRAM ♥
Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept